Ziarul care ține cu românul

Conferinta Consiliul Concurentei

Pentru o bună informare a opiniei publice și a mediului de afaceri sibian, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a Județului SIbiu vă transmite urmatoarele informatii:

Ieri, 21 Martie începand cu orele 18 a avut loc la Hotelul Ramada, sala Hera, conferința “CARAVANA CULTURII CONCURENTEI”, coorganizatori Consiliul Concurenței din România și Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a Județului Sibiu.

Au participat la conferință reprezentanți ai Consiliului la cel mai înalt nivel, delegația Consiliului Concurenței prezentând situații concrete și raspunzând intrebarilor venite de la parteneri, invitați, reprezentanți și membrii ai Clubului Economic German, Clubului Francofon de afaceri, Patronatului Județean al Intreprinderilor Mici si Mijlocii, Universitatea Lucian Blaga Sibiu, Cluburile Rotary și Lions, Parcuri industriale, companii locale de transport și apă, companiile Romgaz, Transgaz, Scandia, Unimat, Moara Cibin, și mulți alții prezenți in sala.

Considerăm importantă comunicarea și indrumarea realizată de entităti cu atribuții de control, această conferință fiind o dovadă a unei normalități în care trebuie să intre societatea românească. Astfel, Consiliul Concurenței demonstrează că se poate face îndrumare înainte de a-și exercita puterile de investigație, dupa caz. Accentul cade astfel pe dialog și solicitare de consultanță inainte de a săvârși o practică cu eventuale consecințe anticoncurențiale.

Președintele interimar a transmis comunității faptul că CCIA Sibiu este într-o perioadă de reorganizare, reconstrucție și modernizare, de revenire în slujba comunității de bussines, respectiv a companiilor județului Sibiu, ținând cont și de faptul că de-abia s-a terminat o perioadă dificilă și brusc a început alta, care sperăm să se termine cât mai curând.

În acest context vă putem comunica faptul că CCIA Sibiu, a refăcut legaturile cu Camera Națională, este în curs de implementare a unui nou sistem online de gestiune a membrilor și evenimentelor, are în acest moment comunicare cu instituțiile statului conform legii 335/2007 si a altor legi unde Camera de Comert este mentionata, cu consilierii ambasadelor Romaniei in străinătate, și primește în mod curent invitațiile conferințelor, întâlnirilor, ofertelor și cererilor sistemului cameral. În următoarea perioadă vom actualiza baza de date a membrilor pentru o bună comunicare și rugăm companiile să vină către noi cu oferte sau solicitări, în special companiile de producție cu capital românesc! Dat fiind contextul geopolitic și economic, credem că trebuie să strângem rândurile, să ne ajutăm unii pe alții și să ne ridicăm unii pe altii!

Evenimentele la care pot participa companiile din județ în perioada următoare și pentru care putem fi contactați de cei interesați la [email protected] sunt:

  • 29 Martie 2022 – Seminar de oportunități comerciale Mexic-România (online organizat de Ambasada României în Mexic)
  • 31 Martie 2022 – Forum de afaceri România-Turcia la Istambul (organizat de Ministerul Antreprenoriatului și Turismului cu sprijinul CCIR)
  • 05 Aprilie – Forum de afaceri B2B Romania-Estonia – CCIR Bussines Center București
  • 14 Aprilie – Eveniment B2B dedicat comerțului electronic Bulgaria – România (online organizat de Camera de Comerț și Industrie Bulgaro-Română)
  • Camera a primit cereri de ofertă de la consilierii economici din Polonia, SUA, Spania, care au fost redirecționate potențialilor parteneri din zonă și reiterăm rugămintea către companii să transmită ofertele sau solicitările lor Camerei pentru a putea fi redirecționate la nivel național și internațional pe platformele de specialitate.

Cu stima,

Camera de Comert, Industrie si Agricultura a Judetului Sibiu.

NU UITA!

Esti martorul unui eveniment sau ai informaţii care ar putea deveni o ştire?

Trimite-ne un mesaj la numărul 0742.566.653, WhatsApp, Signal sau Telegram

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Reclame: https://ziuaonline.com/reclame/

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *