Ziarul care ține cu românul

Conferințele ASTRA – Enciclopedia Română la 100 de ani de la moartea lui Cornel Diaconovici

Conferințele ASTRA - Enciclopedia Română la 100 de ani de la moartea lui Cornel Diaconovici

„Enciclopedia Română la 100 de ani de la moartea lui Cornel Diaconovici” este tema care va fi abordată miercuri, 29 noiembrie 2023, la Biblioteca ASTRA, într-o nouă întâlnire, în cadrul proiectului „Conferințele ASTRA”, cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu și susținut de Consiliul Județean Sibiu.

Invitații întâlnirii sunt: Livia Magina, manager al Muzeului Banatului Montan, Daniela Stanciu, asist.univ.dr. la Departamentul Istorie, Patrimoniu și Teologie Protestantă al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, dl. Alexiu Tatu, unul din cei mai apreciați istorici ai Sibiului, fost director al Serviciului Județean Sibiu al Arhivelor Naționale, și Bogdan Vătavu, lect.univ.dr. în cadrul Departamentului de Studii Romanice al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu. Discuția va fi moderată de dr. Răzvan C. Pop, managerul bibliotecii publice sibiene.

Subiectele abordate vor avea în vedere numeroasele schimbări prin care Enciclopedia Română a trecut în ultimul secol, impactul pe care generațiile care i-au urmat marelui Cornel Diaconovici, prim secretar al ASTREI şi redactor principal al „Enciclopediei Române”, l-au avut asupra evoluției acesteia din urmă. Aceste aspecte și multe altele vor fi tratate în cadrul dezbaterii programate în spațiul American Corner Sibiu, începând cu ora 18:00.

Prima ediție a Enciclopediei Române se regăsește în variantă digitalizată pe platforma https://enciclopediaromaniei.eu/ și poate fi consultată gratuit de publicul interesat.

Contactați-ne cu încredere

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? –  Trimite-ne un mesaj la numărul de telefon 0742.566.653, (WhatsApp, Signal sau Telegram)

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

FOTO DE LA FATA LOCULUI

SURSA FOTO: Biblioteca ASTRA

FOTO DE LA FATA LOCULUI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *