Ziarul care ține cu românul

Conferințele ASTRA: Limba română în 2023

Limba Română în 2023 este tema care va fi abordată luni, pe 6 noiembrie, la Biblioteca ASTRA, într-o nouă întâlnire, în cadrul proiectului „Conferințele ASTRA”, cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu și susținut de Consiliul Județean Sibiu. 

Invitații întâlnirii sunt: Andrei Terian, prorector al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, Ovidiu Matiu, directorul Departamentului de Studii Anglo-Americane și Germanistice, al Facultății de Litere și Arte, ULBS, Ștefan Baghiu, asistent universitar în cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu și Cristina Bălău, jurnalist Europa FM și creator de conținut. Discuția va fi moderată de Smaranda Bălan, purtător de cuvânt al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu.

Subiectele abordate vor avea în vedere numeroasele valențe ale limbii române și modul în care aceasta este folosită în zilele noastre de la o generație la alta, precum și în diferite domenii. Transformarea constantă a limbii române și efectele acesteia asupra spațiului cultural în care trăim vor fi, de asemenea, aspecte tratate în cadrul dezbaterii programate în spațiul American Corner Sibiu, începând cu ora 18:00.

„Conferințele ASTRA” reprezintă o platformă de conectare a marilor actori culturali din România, dar mai ales din județul Sibiu. Evenimentele se desfășoară sub forma unor discuții având ca temă centrală promovarea culturii scrise. Întâlnirile sunt moderate de personalități locale din sfera culturală sau civică, fiind gândite ca dezbateri înregistrate video, la care publicul interesat poate participa în auditoriu.

Conferințele sunt găzduite de American Corner Sibiu, spațiul situat la etajul 5 al bibliotecii publice sibiene, și sunt transmise live pe pagina de Facebook și în mediul online.

Proiectul „Conferințele ASTRA” este cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu și susținut de Consiliul Județean Sibiu.

Contactați-ne cu încredere

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? –  Trimite-ne un mesaj la numărul de telefon 0742.566.653, (WhatsApp, Signal sau Telegram)

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *