Ziarul care ține cu românul

Controalele efectuate de I.T.M. Sibiu la restaurantele din Sibiu

I.T.M. Sibiu verifică unităţile care desfăşoară activităţi cu articole pirotehnice

În perioada 12 iunie – 15 iunie 2024 s-a desfăşurat Campania naţională pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale privind încheierea și executarea contractelor individuale de muncă de către angajatorii care desfășoară activități în domeniul ”restaurante și alte activități de servicii de alimentație” (cod CAEN 56).

În perioada de desfăşurare a campaniei, inspectorii de muncă au efectuat controale la 31 angajatori care își desfășoară activitatea în domeniul vizat.

În urma acestor controale, au fost identificate 3 persoane care prestau activitate fără încheierea unui contract individual de muncă. Pentru aceste cazuri de muncă nedeclarată s-au acordat 2 amenzi în valoare de 60.000 lei.

Au mai fost aplicate 4 amenzi în valoare de 9.000 lei și 4 avertismente pentru nerespectarea prevederilor Codului muncii privind timpul de muncă, respectiv 14 avertismente pentru nerespectarea altor prevederi legale.

Au fost dispuse un număr de 45 măsuri de remediere a deficiențelor. Neconformitățile constatate în cadrul controalelor efectuate au constat în principal în netransmiterea în termenele prevăzute de lege a contractului individual de muncă în Revisal, neevidențierea orelor de muncă prestate de salariați cu ora de începere și ora de sfârșit a programului de lucru și lipsa evidenței timpului de muncă.

Munca nedeclarată continuă să reprezinte o problemă semnificativă, afectând atât angajații cât și economia în ansamblu. Există încă angajatori care nu respectă prevederile legale în vigoare, evitând astfel plata contribuțiilor sociale și fiscale obligatorii. Fac apel către toți angajatorii să se conformeze legislației muncii și reiterez importanța eforturilor comune pentru a combate fenomenul muncii nedeclarate. I.T.M. Sibiu va intensifica controalele și sancțiunile pentru a descuraja aceste practici ilegale, asigurând corectitudine pe piața muncii.” – Stănilă Alexandru Marius – inspector șef I.T.M. Sibiu.

NU UITA!

Esti martorul unui eveniment sau ai informaţii care ar putea deveni o ştire?

Trimite-ne un mesaj la numărul 0742.566.653, WhatsApp, Signal sau Telegram

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Reclame: https://ziuaonline.com/reclame/

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *