Ziarul care ține cu românul

Doi traficanți de droguri ridicați de DIICOT

Doi traficanți de droguri ridicați de DIICOT

La data de 09.05.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism –Serviciul Teritorial Cluj  au dispus reținerea a doi inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc și  efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efect psihoactiv.

În cauză s-a reținut că, în perioadele  noiembrie 2022 – 6 aprilie 2023, respectiv 7 aprilie 2023 – mai 2023, inculpații au deținut și comercializat substanțe cu efect psihoactiv și droguri de mare risc (3-CMC) consumatorilor de pe raza județului Cluj, pentru sume cuprinse între 50 și 200 de lei pentru o doză.

Au  fost puse în aplicare 5 mandate de percheziție domiciliară pe raza județului Cluj, fiind identificate și  ridicate  cantitatea de aproximativ 100 de grame substanță cristalină albă conținând 3-CMC, ambalată în plicuri cu ziplock, un cântar electronic de mare precizie, obiecte cu urme de substanță de culoare albă, 100 de plicuri goale, 5 telefoane mobile și sumele de 4.250 lei și 1.450 euro.

În cursul acestei zile a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Cluj cu propunerea de arestare preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul IGPR.

Acțiunea beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj și Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.î

NU UITA!

Esti martorul unui eveniment sau ai informaţii care ar putea deveni o ştire?

Trimite-ne un mesaj la numărul 0742.566.653, WhatsApp, Signal sau Telegram

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Reclame: https://ziuaonline.com/reclame/

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

SURSA FOTO: DIICOT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *