Ziarul care ține cu românul

EVENIMENTE RUTIERE

La data de 21 februarie a.c., în jurul orei 09.00, polițiștii Biroului Rutier Tecuci au oprit în trafic, pe strada Unirii din municipiul Tecuci, un autoturism la volanul căruia au identificat un bărbat, de 45 de ani, din comuna Drăgănești.

La testarea alcoolscopică, bărbatul a prezentat valoarea de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Continuând verificările în bazele de date, polițiștii au constatat că acesta figura în carantină, ca urmare a întoarcerii din Italia.

În consecință, a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului, bărbatul fiind, totodată, sancționat cu amendî contravențională în valoare de 1000 de lei, conform prevederilor Legii nr. 55/2020.

***

În aceeași zi, alți doi conducători auto au fost depistați la volan sub influența alcoolului.

Este vorba despre doi bărbați, de  46 de ani, din municipiul Galați, respectiv 34 de ani, din comuna Vânători. Primul dintre ei a circulat cu autoturismul pe Bulevardul Siderurgiștilor, din municipiul Galați și, la testarea alcoolscopică, a prezentat valoarea de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cazul celui de-al doilea, depistat conducând autoturismul pe strada Eroilor, din comuna Vânători, aparatul etilotest a înregistrat valoarea de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ambii conducători auto au fost conduși la spital pentru recoltarea de mostre biologice și stabilirea alcoolemiei, polițiștii întocmind dosare penale sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *