Ziarul care ține cu românul

Furt de material lemnos în valoare de 15.000 de lei, ridicat de politisti

Furt de material lemnos în valoare de 15.000 de lei, ridicat de politisti
Furt de material lemnos în valoare de 15.000 de lei, ridicat de politisti

In weekendul care a trecut, politistii de ordine publica din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Olt au continuat sa actioneze pe linia prevenirii si combaterii delictelor silvice. 

La data de 5 martie a.c., in jurul orei 1800, politistii Sectiei de Politie Rurala Osica de Sus, in timp ce actionau in trafic, au depistat pe Drumul Judetean 643, pe raza comunei Osica de Jos, un barbat, de 46 de ani, din judetul Bistrita-Nasaud, care conducea un ansamblu de vehicule, incarcat cu material lemnos.

In urma verificarilor efectuate, s-a constatat faptul ca exista neconcordante intre datele inscrise in avizul de insotire si cantitatea de material lemnos transportata. In semiremorca se aflau 410 busteni specia plop, fata de cei 320 inscrisi in avizul de insotire.

Politistii au ridicat in vederea confiscarii peste 29 mc de material lemnos, specia plop, in valoare de aproximativ 12.000 de lei. Intreaga cantitate a fost predata reprezentantilor Ocolului Silvic Caracal.

In cauza, politistii continua cercetarile pentru comiterea infractiunii de transportul cu orice mijloace de transport a materialelor lemnoase in volum de peste 10 mc, neinsotite de documente specifice,fapta prevazuta de Codul Silvic.

La data de 6 martie 2021, politistii din cadrul Politiei Orasului Piatra-Olt au depistat pe strada Traian, din orasul Piatra-Olt, un barbat, in varsta de 20 de ani, din orasul Scornicesti, judetul Olt, in timp ce transporta cu o autoutilitara cantitatea de 3,09 mc cherestea. In urma verificarilor efectuate a reiesit faptul ca persoana care a realizat transportul nu detine aviz de insotire pentru materialul lemnos.

Politistii au sanctionat contraventional barbatul, pentru  incalcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 modificata, privind sanctionarea si stabilirea contraventiilor silvice, cu amenda in valoare de 1.000 de lei.

De asemenea, politistii au confiscat materialul lemnos, in valoare de aproximativ 3.000 de lei, si l-au predat Ocolului Silvic Bals.

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *