Ziarul care ține cu românul

Grup de traficanți de droguri destructurat de DIICOT

La data de 10.05.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Caraș-Severin împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Caraș-Severin au pus în aplicare 14 mandate de percheziție domiciliară pe raza județelor Caraș-Severin și Timiș, într-o cauză vizând săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și de mare risc, deținere de droguri de mare risc în vederea consumului propriu şi efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În cauză, s-a reținut faptul că, în perioada 2021 – 2023, pe raza municipiilor Caransebeș şi Reşiţa au acționat trei gupări, care au distribuit într-o primă fază substanțe susceptibile a avea efect psihoactiv în rândul tinerilor acaparând aproape în întregime aceste ”piețe”. Activitățile au dus la creșterea substanțială a veniturilor grupărilor, distribuirea de astfel de produse fiind extrem de rentabilă datorită costului mic de producție și prețului mare pe piață. (prețul fiind în medie de 50 lei/0,2 gr).

În timp, grupările au dezvoltat o vastă rețea de clienți, aspect facilitat de faptul că aceste substanțe provoacă rapid starea de dependență. Ulterior, pentru a câştiga cât mai mulţi clienţi şi a avea o paleta cât mai variată de produse, s-au orientat şi spre comercializarea drogurilor de mare risc, apelând în repetate rânduri la amestecarea acestora cu alte substanţe pentru a mări efectele produse în urma consumului.

Ca urmare a activităților desfășurate de membrii grupărilor, s-a constatat un număr mare de cazuri de consum în rândul minorilor, unii dintre aceştia fiind transportaţi pentru îngrijiri medicale la unitățile sanitare din Reșița și Caransebeș. Totodată, membrii grupărilor au acceptat drept plată pentru substanțele comercializate diferite bunuri provenite din comiterea de infracţiuni.

NU UITA!

Esti martorul unui eveniment sau ai informaţii care ar putea deveni o ştire?

Trimite-ne un mesaj la numărul 0742.566.653, WhatsApp, Signal sau Telegram

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Reclame: https://ziuaonline.com/reclame/

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *