Ziarul care ține cu românul

Grup infracțional destructurat – Prinși cu arme și cartușe

Grup infracțional destructurat - Prinsi cu arme și cartușe

La datele de 06 și 09.04.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au dispus reținerea pentru o durată de 24 ore a trei inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, şantaj și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

În cauză s-a reținut faptul că, începând cu luna martie 2023, pe raza municipiului Craiova a fost constituit un grup infracţional organizat structurat în scopul săvârşirii infracţiunii de șantaj.

Membrii au acționat coordonat, în scopul recuperării unor sume de bani provenite din împrumuturi acordate cu dobândă, prin exercitarea de amenințări și acte de violență asupra persoanei vătămate.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate în cauză, au fost descoperite și ridicate două arme ce necesită autorizare, precum și mai multe cartușe de calibrul 7,65 mm., toate deținute ilegal.

La datele de 07 și 10.04.2023, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalul Dolj a dispus măsura arestului preventiv, pentru o perioadă de 30 de zile, față de cei trei inculpați.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi “Fraţii Buzeşti” Craiova.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale.

NU UITA!

Esti martorul unui eveniment sau ai informaţii care ar putea deveni o ştire?

Trimite-ne un mesaj la numărul 0742.566.653, WhatsApp, Signal sau Telegram

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Reclame: https://ziuaonline.com/reclame/

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *