Ziarul care ține cu românul

Grup organizat destructurat – Prejudiciu de 7,2 milioane de lei

În data de, 28 noiembrie, polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul de Combatere a Macrocriminalității Economico-Financiare, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, efectuează 8 percheziții domiciliare, în municipiul București și județul Brăila, într-o cauză penală în care se efectuează cercetări privind săvârșirea în formă continuată a infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, delapidare cu consecințe deosebit de grave, complicitate la delapidare cu consecințe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată și instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Din cercetări a reieșit că cinci persoane (trei persoane fizice și două persoane juridice) ar fi constituit un grup infracțional organizat, care ar fi acționat în mod coordonat, în perioada august 2022 – februarie 2023, delapidând, sub forma însușirii, cantități de îngrășăminte și pesticide din patrimoniul unei societăți comerciale, pe care ulterior le-ar fi valorificat.

Pentru a da o aparență de legalitate operațiunilor efectuate, una dintre persoanele cercetate (la instigarea alteia), cu prilejul îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, ar fi întocmit documente (comenzi), în care ar fi atestat împrejurări necorespunzătoare adevărului.

Totodată, persoanele juridice, la diferite intervale de timp și în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, ar fi ajutat membrii grupului infracțional să-și însușească bunurile delapidate,    înregistrându-le în documentele contabile ca achiziții, facilitând, ulterior, vânzarea lor către alte societăți comerciale.

Prejudiciul cauzat a fost evaluat la peste 7,2 milioane de lei.

Audierile se vor desfășura la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală.

Contactați-ne cu încredere

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? –  Trimite-ne un mesaj la numărul de telefon 0742.566.653, (WhatsApp, Signal sau Telegram)

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *