Ziarul care ține cu românul

I.T.M. Sibiu – Controale la firmele de curierat din Sibiu

I.T.M. Sibiu verifică unităţile care desfăşoară activităţi cu articole pirotehnice

În perioada martie – noiembrie 2024 Inspectoratul Teritorial de Muncă Sibiu va desfășura acțiuni de control la agenții economici care desfășoară activități de primire, prelucrare, transport și distribuire internă/internațională a scrisorilor, pachetelor și coletelor, activități în care pot fi implicate și mijloace de transport (activități înregistrate conform CAEN 5320). În această categorie vor fi incluse și serviciile de livrare la domiciliu.

Motivarea acțiunii are la bază dezvoltarea, în ultima perioadă, a activității de curierat rapid, scopul acțiunii constând în diminuarea riscului de accidentare în timpul activităților de manipulare coletărie și corespondență.

De asemenea, transportul de marfă este unul dintre sectoarele de activitate în care se produce un număr semnificativ de accidente de muncă (locul 3 și 4 în ultimii ani la nivel național), acestea având deseori o gravitate mare, ajungând până la deces.

În acest context obiectivele specifice ale acțiunii constau în creșterea gradului de conștientizare a angajatorilor și lucrătorilor în ceea ce privește necesitatea respectării prevederilor legale referitoare la securitatea și sănătatea în muncă în societățile comerciale care au acest obiect de activitate, realizarea și implementarea evaluărilor de risc, întocmirea planului de prevenire și protecție, a instrucțiunilor proprii, realizarea instruirii adecvate a lucrătorilor și nu în ultimul rând implementarea măsurilor aplicabile în perioadele cu temperaturi extreme pentru menținerea stării de sănătate a angajaților.

Declarația inspectorului șef I.T.M. Sibiu – Stănilă Alexandru Marius

”Siguranța și sănătatea sunt prioritare în activitatea de manipulare a coletelor și corespondenței. Respectând normele de securitate și sănătate în muncă ne asigurăm că fiecare activitate este desfășurată într-un mod sigur și responsabil, protejând atât angajații cât și beneficiarii serviciilor.”– Stănilă Alexandru Marius, inspector șef I.T.M. Sibiu.

NU UITA!

Esti martorul unui eveniment sau ai informaţii care ar putea deveni o ştire?

Trimite-ne un mesaj la numărul 0742.566.653, WhatsApp, Signal sau Telegram

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Reclame: https://ziuaonline.com/reclame/

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *