Ziarul care ține cu românul

În cursul zilei de ieri, 27.09.2022, pompierii salvatori au intervenit în peste 1.300 situații de urgență

Salvatorii au fost prezenți la datorie pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență produse la nivel național. Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, descarcerarea, deblocarea sau salvarea persoanelor și animalelor din medii ostile vieții reprezintă doar câteva exemple dintre cele 1.373 misiuni desfășurate de echipajele operative, în ultimele 24 de ore (27.09.2022).

La nivel național, 1.107 persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD, cele mai multe solicitări de sprijin fiind înregistrate în zona București-Ilfov (245 cazuri), urmată de județele Timiș (60 cazuri), Cluj (55 cazuri) și Mureș (52 cazuri).

În ultimele 24 de ore, pompierii au acționat pentru localizarea și stingerea celor 58 de incendii înregistrate la nivel național și au gestionat cu promptitudine 192 de misiuni pentru protecția comunităților.

Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 9 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere. În urma acestor evenimente, 3 persoane și-au pierdut viața în județele Arad, Caraș-Severin și Satu Mare.

În perioada de referință, pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii au salvat 13 persoane aflate în dificultate.

În perioada de referință, în ultimele 24 de ore, la nivel național au fost transmise 23 de mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, dintre care 10 mesaje privind prezența animalelor sălbatice, în județele Brașov (1), Gorj (1) și Harghita (8), 4 mesaje privind avertizările hidrometeorologice periculoase imediate, ce au vizat județele Mehedinți (1) și Timiș (3), 8 mesaje privind avertizările hidrometeorologice periculoase imediate, transmise de IGSU, ce au vizat județele Arad, Bihor, Caraș-Severin, Dolj, Gorj, Hunedoara, Mehedinți, Olt, Timiș și Vâlcea, iar 1 mesaj privind dispariția de la domiciliu a două minore, transmis de IGSU, în județul Dolj.

NU UITA!

Esti martorul unui eveniment sau ai informaţii care ar putea deveni o ştire?

Trimite-ne un mesaj la numărul 0742.566.653, WhatsApp, Signal sau Telegram

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Reclame: https://ziuaonline.com/reclame/

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *