Ziarul care ține cu românul

Interventii in judetul Valcea

În ultimele 48 de ore, angajații Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea a gestionat 102 misiuni.

Membrii echipajelor SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru 37 de situaţii de urgenţă.

Echipajele au intervenit pentru: 11 traumatisme, două accidente rutiere, 22 de diverse afecțiuni medicale, și un stop cardiac (G.A, 57 ani, din localitatea Fârtățești, sat Seciu, decedat în urma unor afecțiuni medicale).

După acordarea primului ajutor calificat, ceilalți 36 de pacienți au fost monitorizați și transportaţi la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti pentru îngrijiri suplimentare.

În data de 08.05.2021, la ora 16.15, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o casa de locuit, în oraș Călimănești, pe strada Păcii, existând pericol de propagare la alte bunuri situate în apropiere. Pentru stingerea incendiului, la fața locului au acționat trei echipaje de stingere cu apă și spumă, și membrii SVSU Călimănești.

La sosirea acestora la locul intervenției, incendiul se manifesta generalizat, în interiorul locuinței. Din cauza vântului și a distanței foarte mici, între casa cuprinsă de flăcări și o altă locuință învecinată, incendiul s-a propagat. Până la stingerea acestuia, au fost distruse : structura din lemn a acoperișurilor celor două locuinței, pe o suprafață totală de circa 150 mp și bunuri de uz gospodăresc aflate în interior.

De asemenea, stingerea incendiului a fost îngreunată de lipsa hidranților în zonă, alimentarea autospecialelor făcându-se în sistem navetă. În timpul intervenției, proprietarul locuinței în vârstă de 79 de ani a suferit un atac de panică, motiv pentru care a primit îngrijiri medicale preliminare de la membrii echipajului SMURD, nefiind necesară transportarea acestuia la spital.

După aproape două ore de la sosirea echipajelor la locul intervenției, incendiul a fost stins. Cercetările preliminare efectuate la fața locului arată că incendiul s-ar fi declanșat în urma producerii unui scurtcircuit la instalația de alimentare cu energie electrică.

În această perioadă, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au mai intervenit pentru alte 65 de situații de protecție a comunități: (31 de misiuni de patrulare, 31 de misiuni de informare preventivă, 3 misiune de verificare in contextul Covid19.

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *