Ziarul care ține cu românul

Interventii in judetul Valcea

smurd
smurd

În ultimele 24 de ore, angajații Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au gestionat 43 de misiuni.

Membrii echipajelor SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru 21 de situaţii de urgenţă.

Echipajele au intervenit pentru: 5 traumatisme, 15 diverse afecțiuni medicale și un stop cardiac (M.I. în vârstă de 28 ani din localitatea Câineni Mari a fost găsit în stop cardiac în urma unei electrocutări. S-au efectuat manevre de resuscitare însă, din păcate, fără nici un rezultat, decesul fiind declarat de medicul de pe ambulanță).

După acordarea primului ajutor calificat, ceilalți pacienţi au fost monitorizați și transportaţi la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti pentru îngrijiri suplimentare.

Pompierii militari din cadrul ISU “General Magheru” au fost solicitați să intervină în data de 18.05.2021, ora 20.12, pentru stingerea unui incendiu produs la o cabană de locuit situată în Râmnicu Vâlcea, pe strada Islazului. Flăcările s-au declanșat la partea superioară a cabanei, existând pericol de propagare la locuințele învecinate. Pentru stingerea incendiului, la fața locului s-au deplasat două echipaje de stingere cu apă și spumă, plus un echipaj SMURD.

Pe timpul intervenției, proprietarul locuinței a primit îngrijiri medicale preliminare deoarece a suferit arsuri la nivelul feței și a membrelor superioare, după care a fost transportat la UPU Vâlcea, pentru îngrijiri suplimentare.

După mai bine de o oră de la sosirea pompierilor la locul intervenției, incendiul a fost stins. A fost afectat acoperișul din lemn cu învelitoare din tablă, pe o suprafață de aproximativ 70. mp. Prin intervenția promptă a pompierilor, s-a reușit salvarea restului cabanei precum și locuințele învecinate. Cercetările preliminare efectuate la fața locului arată că, incendiul s-ar fi declanșat în urma folosirii focului în interiorul cabanei, fără respectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor.

În această perioadă, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au efectuat 21 de misiuni de informare preventivă și verificare în contextul COVID 19.

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *