Ziarul care ține cu românul

ISU Vâlcea – Intervenția și gestionarea optimă a situațiilor de urgență

Echipajele operative au fost prezente la datorie pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență produse la nivelul zonei de competență.

În ultimele 24 de ore, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea a gestionat 18 misiuni, după cum urmează: 1 incendiu, 2 accidente rutiere și 15 intervenții SMURD.

Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 2 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere. În urma acestor evenimente, o persoană și-a pierdut viața.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii militari au salvat 4 persoane aflate în dificultate.

Dintre cele mai relevante misiuni, amintim:

Accidente

O intervenție care a presupus atenție sporită din partea pompierilor militari vâlceni a avut loc astăzi, la scurt timp după miezul nopții, pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea, DN 7. Echipajele de descarcerare și prim ajutor au acționat pentru gestionarea urmărilor impactului dintre două autoturisme și un autocamion, în care se aflau șase persoane. Primele echipaje operative ajunse la locul solicitării au constatat că în urma accidentului au rezultat cinci victime, dintre care două încarcerate. Din cauza impactului puternic, una dintre victime a fost găsită decedată. Colegii noștri, împreună cu echipajele SAJ Vâlcea, au evaluat medical și au acordat primul ajutor celorlalte persoane implicate în eveniment, ulterior patru dintre acestea fiind transportate la o unitate spitalicească.

O altă misiune complexă a avut loc ieri pe raza localității Brezoi, DN 7,  unde salvatorii au intervenit ca urmare a unui accident rutier, în care au fost implicate 5 mașini și 11 pasageri. Forțele de intervenție sosite la locul evenimentului au constatat că în urma incidentului au rezultat șase victime, dintre care una încarcerată. Echipajele de prim ajutor au evaluat și asistat medical ceilalți ocupanți ai autovehiculelor, doi dintre aceștia fiind transportați ulterior la spital.

Intervenții SMURD

Membrii echipajelor SMURD au fost solicitaţi să intervină la 15 situaţii de urgenţă (2 accidente, 6 traumatisme, 5 diverse afecțiuni medicale și două persoane găsite decedate  în locuință).

În continuare, salvatorii vâlceni rămân mobilizați, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor persoanelor aflate în dificultate.

NU UITA!

Esti martorul unui eveniment sau ai informaţii care ar putea deveni o ştire?

Trimite-ne un mesaj la numărul 0742.566.653, WhatsApp, Signal sau Telegram

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Reclame: https://ziuaonline.com/reclame/

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *