Ziarul care ține cu românul

ISU Vâlcea – Misiunile din ultimele 24 de ore

Echipajele operative ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență General Magheru al județului Vâlcea au fost prezente la datorie pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență produse la nivelul zonei de competență.

În ultimele 72 de ore, angajații din cadrul ISU Vâlcea au gestionat 65 de intervenții în situații de urgență, dintre care două incendii, 30 de solicitări SMURD, o misiune de salvare animale din mediu ostil vieții (o pisică), 3 misiuni de asigurare măsuri PSI la un stâlp de susținere a rețelei electrice și la două accidente rutiere, o misiune de facilitare a accesului în locuință și o misiune de transport persoană supraponderală din apartament până la ambulanță.

Dintre cele mai relevante misiuni, amintim:

Misiuni de stingere incendii

Pompierii militari din cadrul ISU Vâlcea au fost solicitați în data de 16.09.2022, în jurul orei 16.00, pentru stingerea unui incendiu produs la un utilaj agricol, în localitatea Drăgășani, pe strada Zărneni. Pentru stingerea flăcărilor, la fața locului s-au deplasat pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Drăgășani care au reușit să stingă incendiul în faza incipientă.

Pâna la stingerea flăcărilor, au ars elementele combustibile din zona compartimentului motor a utilajului, acesta aflându-se la recoltat de floarea soarelui, în momentul declanșării.

Cercetările preliminare, efectuate la fața locului, arată că flăcările s-ar fi declanșat în urma producerii unui scurtcircuit la instalația de alimentare cu energie electrică, suprasolicitată în timpul utilizării utilajului.

Pompierii militari din cadrul ISU Vâlcea au fost solicitați în data de 17.09.2021, în jurul orei 10.00, pentru stingerea unui incendiu produs la un punct de transformare a energiei electrice, situat în incinta Hotelului Traian din Călimănești – Caciulata. La sosirea echipajelor de pompieri militari și membrii SVSU la locul intervenției, incendiul se manifesta cu flacară și degajari de fum, emanațiile propagându-se în bucătărie și în interiorul hotelului.

În momentul producerii incendiului, în unitatea turistică se aflau aproximativ 300 de persoane cazate, însă nu a fost necesară evacuarea acestora. Flăcările se manifestau pe o suprafață de aproximativ 6 mp, în zona transformatorului. Au fost evacuați 12 angajați care se aflau în acel moment în imediata apropiere a zonei în care se manifesta incendiul, dintre aceștia o femeie de 53 de ani primind îngrijiri medicale la locul intervenției, după ce a suferit un atac de panică.

Din fericire, nu au existat alte persoane afectate. În paralel cu operațiunea de stingere, s-a luat măsura aerisirii hotelului. Incendiul a fost lichidat la ora 10.41. Cercetările preliminare efectuate la fața locului arată că flăcările s-ar fi declanșat în urma suprasolicitării instalației electrice.

Intervenții SMURD

Membrii echipajelor SMURD au fost solicitaţi să intervină în ultimele 72 de ore, la 53 de situaţii de urgenţă (14 traumatisme, 33 diverse afecțiuni medicale, 5 accidente pe căile de comunicații și o misiune de resuscitare a unui bărbat în vârstă de 54 de ani din comuna Galicea, găsit în stop cardiac, pentru care s-au efectuat manevre de resuscitare, din păcate fără niciun rezultat).

NU UITA!

Esti martorul unui eveniment sau ai informaţii care ar putea deveni o ştire?

Trimite-ne un mesaj la numărul 0742.566.653, WhatsApp, Signal sau Telegram

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Reclame: https://ziuaonline.com/reclame/

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *