Ziarul care ține cu românul

ISU Vâlcea – Misiunile din ultimele 48 de ore

În acest sfârșit de săptămână (26-28.08.2022), la nivelul zonei de competență, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea a gestionat 55 de intervenții în situații de urgență. Majoritatea dintre acestea au constat în asistență medicală, echipajele SMURD acționând la 46 de solicitări.

Echipajele operative au intervenit pentru stingerea a 2 incendii, precum și în alte 7 intervenții în sprijinul comunităților, cum ar fi deblocare persoane, asanare de muniție neexplodată, asigurare măsuri pentru prevenirea și stingerea incendiilor, transport persoană supraponderală etc.

 Dintre cele mai relevante misiuni, amintim:

Incendii

Intervenția pompierilor militari vâlceni ce a avut loc sâmbătă, 27.08.2022, în municipiul Râmnicu Vâlcea, unde echipajele de stingere au acționat pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la un apartament. Ajunse la locul solicitării, echipajele de intervenție au constatat că arderea se manifesta la bucătărie și la o cameră de locuit, pe o suprafață de aproximativ 30 de mp. Incendiul a fost lichidat, în limitele găsite, fără a fi înregistrate victime. Au intervenit pentru lichidarea și limitarea propagării incendiului pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenție Râmnicu Vâlcea.

Asanare muniție

Vineri, 26.08.2022, dispeceratul I.S.U. Vâlcea a fost sesizat, prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112, de existența unui element de muniție în localitatea Roșiile. Echipajul pirotehnic s-a deplasat, de urgență, la locul indicat. Specialiștii pirotehnicieni din cadrul I.S.U. Vâlcea au efectuat operațiuni specifice, ridicând, în condiții de siguranță, proiectilul de artilerie exploziv, calibru 75 mm, care data din Primul Război Mondial, după care l-au depus la depozitul special amenajat.

Accident rutier

O misiune solicitantă pentru salvatori a avut loc pe parcursul zilei de ieri, 28.08.2022, în localitatea Budesti, sat Racovita, DN7, unde colegii noștri au intervenit pentru gestionarea urmărilor unui accident rutier. În urma evenimentului au rezultat 4 victime. Echipajele de prim ajutor au acordat asistență medicală de urgență tuturor victimelor implicate în incidentul rutier, ulterior trei dintre acestea fiind transportate la spital, pentru investigații suplimentare, de către echipajele SMURD și SAJ Vâlcea.

NU UITA!

Esti martorul unui eveniment sau ai informaţii care ar putea deveni o ştire?

Trimite-ne un mesaj la numărul 0742.566.653, WhatsApp, Signal sau Telegram

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Reclame: https://ziuaonline.com/reclame/

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *