Ziarul care ține cu românul

ITM Sibiu – Controale făcute la peste 20 de angajatori

I.T.M. Sibiu verifică unităţile care desfăşoară activităţi cu articole pirotehnice

 În perioada 14 mai -17 mai 2024 s-a desfășurat de I.T.M. Sibiu, Campania națională pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale privind încheierea și executarea contractelor individuale de muncă, precum și prevederile legale privind cerințele minime de securitate și sănătate în muncă de către angajatorii care desfășoară activitatea în centre comerciale în domeniile: ”Comerț cu ridicata al florilor și plantelor” – CAEN 4622, ”Comerț cu amănuntul al florilor, plantelor și semințelor” – Caen 4776, Activități de pompe funebre și similare” – CAEN 9603 și ”Cultivarea plantelor pentru înmulțire” –Caen 0130.

Controale la peste 20 de angajatori la care își desfășoară activitatea 142 lucrători

În perioada de desfășurare a campaniei inspectorii de muncăI.T.M. Sibiu, au efectuat controale la 26 angajatori care desfășoară activitățile menționate anterior, angajatori la care își desfășoară activitatea 142 lucrători.

În domeniul relațiilor de muncă a fost depistată o persoană care presta activitate fără a avea contract individual de muncă încheiat cu angajatorul, fapt pentru care  a fost aplicată o amendă în valoare de 20.000 lei. Pentru nerespectarea prevederilor legale privind timpul de muncă a fost aplicată o amendă de 3000 lei și 4 avertismente pentru alte neconformități constatate, cele mai frecvente constând în lipsa contractului individual de muncă la locul de desfășurare a activității, netransmiterea elementelor contractului individual de muncă în registrul general de evidență a salariaților cel târziu în ziua anterioară începerii activității, clauze nelegale în contractul individual de muncă pe perioadă determinată,  date eronate înscrise în REVISAL, angajatorul nu a stabilit în contractul individual de muncă sporul de repaus săptămânal.

În domeniul securității și sănătății în muncă, ca urmare a efectuării controalelor au fost dispuse 49 măsuri de remediere a abaterilor de la prevederile legale în domeniu și aplicate 49  sancțiuni contravenționale de tip avertisment.

Neconformitățile constatate în cadrul controalelor au constat în principal în nerespectarea prevederilor legale referitoare la instruirea lucrătorilor în domeniul securității și sănătății în muncă, întocmirea instrucțiunilor proprii de securitate și sănătate în muncă, evaluarea riscurilor de accidentare și îmbolnăvire profesională, controale medicale periodice, semnalizarea de securitate, punerea la dispoziția inspectorilor de muncă a documentelor solicitate.

NU UITA!

Esti martorul unui eveniment sau ai informaţii care ar putea deveni o ştire?

Trimite-ne un mesaj la numărul 0742.566.653, WhatsApp, Signal sau Telegram

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Reclame: https://ziuaonline.com/reclame/

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *