Ziarul care ține cu românul

ITM Sibiu – Verificări la angajatorii de service auto

I.T.M. Sibiu verifică unităţile care desfăşoară activităţi cu articole pirotehnice

Acțiunea de control  efectuată de I.T.M. Sibiu, s-a desfășurat în perioada 18.01.2024-26.01.2024, la angajatorii care desfășoară activitate în domeniul întreținerii și reparațiilor autovehiculelor.

În domeniul securității și sănătății inspectorii de muncă au efectuat 65 controale în urma cărora au fost identificate 169 de abateri de la prevederile legale, pentru care au fost dispuse 169 de sancțiuni contravenționale, 166 avertismente şi 3 amenzi în valoare de 12000 lei.

Amenzi între 3500 de lei și 5000 de lei

Sancțiunile contravenționale de tip amendă au fost aplicate pentru: lipsă apărători de protecție la echipamentele de muncă (3500 lei); semnalizare de securitate și sănătate în muncă insuficientă, tablouri electrice neasigurate împotriva accesului persoanelor neautorizate (5000 lei); nu au fost luate toate măsurile necesare în vederea îmbunătățiri securității si protecție sănătății în muncă a lucrătorilor (3500 lei).

Pentru deficiențele constatate au fost dispuse măsuri de remediere.

In luna februarie se va desfășura etapa a doua a campaniei constând în efectuarea controalelor de verificare a realizării de către angajatori a măsurilor dispuse.

Cele mai întâlnite deficiențe au fost: ușa de acces spre zona destinată clienților și/sau birou avea geamul de sticlă spart, existând pericol de tăiere; lipsă capac de protecție la doza instalației electrice, pozare necorespunzătoare a cablurilor electrice; soclurile unor prize nu erau fixate corespunzător pe perete; depozitare necorespunzătoare a produselor chimice utilizate în cadrul spălătoriei auto; tablouri electrice neasigurate; nu se verifică purtarea de către lucrători a echipamentului individual de protecție din dotare – la data controlului lucrătorii purtau doar cizme de protecție și salopete (nu și vestă vătuită).

Inspectorul șef Stănilă Marius Alexandru, atrage atenția angajatorilor cu privire la respectarea prevederilor legale în domeniul securității si sănătății în muncă si totodată informează că astfel de verificări vor mai avea loc.

NU UITA!

Esti martorul unui eveniment sau ai informaţii care ar putea deveni o ştire?

Trimite-ne un mesaj la numărul 0742.566.653, WhatsApp, Signal sau Telegram

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Reclame: https://ziuaonline.com/reclame/

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *