Ziarul care ține cu românul

Lansare de carte la Biblioteca ASTRA Sibiu – „Octavian C. Tăslăuanu – Spovedanii”

Lansare de carte la Biblioteca ASTRA Sibiu - „Octavian C. Tăslăuanu – Spovedanii”

Biblioteca ASTRA Sibiu este gazda unei noi lansări de carte, în data de 15 noiembrie 2023, la ora 18:00. George-Bogdan Tofan prezintă cititorilor sibieni volumul „Octavian C. Tăslăuanu – Spovedanii”, apărut în acest an, la Editura Mega, Cluj-Napoca. Evenimentul va avea loc în foaierul bibliotecii publice sibiene, instituție de cultură care se bucură de susținerea financiară a Consiliului Județean Sibiu. Vor expune perspective asupra lucrării invitații domnului George-Bogdan Tofan:  pr. prof. univ. dr. Constantin Necula și dr. Valentin Marica.

Declarația lect. univ. dr. Filip-Lucian Iorga, în „Îndemnul către cititor”care prefațează ampla lucrare

„Avem la dispoziţie, în acest fel, strânse laolaltă, coerent organizate, atent adnotate şi uneori chiar reconstituite din fragmente, scrierile unui reprezentant al elitei intelectuale transilvănene. Chiar şi manuscrisele distruse au fost atent reconstituite. Octavian C. Tăslăuanu face parte din generaţia de patrioţi căreia îi datorăm Marea Unire. Modul discret şi elegant în care a trăit s-a răsfrânt poate şi asupra posterităţii lui, care l-a plasat până acum într un cvasi-anonimat. Această stare nedreaptă de lucruri ia sfârşit odată cu publicarea remarcabilei ediţii pe care o aveţi sub ochi. (…)

Tăslăuanu este memorialist, evocă lumea Ardealului de altădată, lupta pentru drepturile românilor transilvăneni, mediul literar şi intelectual al tinereţii lui, momentele dramatice ale Marelui Război, luptele politice şi de idei din perioada interbelică. Este însă şi economist, preocupat de dezvoltarea economiei naţionale, de industrie, agricultură şi politicile financiare. Nu în ultimul rând, este un politolog vizionar, patriotul român fiind dublat de un european care visează la formule de punere laolaltă a unor energii, instituţii şi popoare aflate de prea multe ori în conflict unele cu altele.” – afirmă lect. univ. dr. Filip-Lucian Iorga, în „Îndemnul către cititor”care prefațează ampla lucrare.

Publicul interesat este așteptat miercuri seară la întâlnirea cu volumul „Octavian C. Tăslăuanu – Spovedanii” și cu dr. George-Bogdan Tofan, autorul acestui temeinic și impresionant demers de prezentare a operei și personalității celui care a fost Octavian Codru Tăslăuanu (1876-1942), publicist, scriitor, istoric literar, editor, om politic, secretar administrativ al ASTREI, luptător pentru drepturile naţionale ale românilor din Transilvania.

Contactați-ne cu încredere

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? –  Trimite-ne un mesaj la numărul de telefon 0742.566.653, (WhatsApp, Signal sau Telegram)

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *