Ziarul care ține cu românul

MAI – Combaterea infracționalității în ultimele 24 de ore

Tineri încătușați după ce au furat bijuterii și bani

În această dimineață, structurile Poliției Române desfășoară 7 acțiuni operative și 20 de percheziții în dosare penale din domeniile arme, explozivi și substanțe periculoase, combaterea criminalității organizate, investigarea criminalității economice și  investigații criminale.

Într-unul dintre dosare, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, sprijiniți de luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale, pun în aplicare 7 mandate de percheziție domiciliară în municipiul București și în județele Ilfov și  Buzău, în cazul mai multor persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de înșelăciune, spălare de bani și folosirea cu rea-credință a bunurilor sau a creditului de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul propriu ori pentru a favoriza o altă societate în care are interese direct sau indirect.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2018 – iunie 2022, cinci persoane ar fi înșelat reprezentanții unor societăți comerciale în urma achiziționării unor cantități de cereale. Totodată, cei în cauză ar fi sustras din societățile pe care le administrau sau le controlau bani și bunuri mobile, în folosul propriu sau al altor societăți comerciale.

De asemenea, polițiștii din Alba efectuează două percheziții la persoane bănuite de efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos. Ancheta vizează două  persoane care ar fi folosit, fără drept, datele unor carduri bancare și ar fi efectuat plăți, pe diverse site-uri de jocuri de noroc. Prejudiciul cauzat posesorului cardurilor este de peste 50.000 de lei.

Principalele misiuni ale efectivelor Ministerului Afacerilor Interne, în ultimele 24 de ore, au fost menținerea ordinii și liniștii publice, prevenirea și combaterea faptelor ilegale, creșterea gradului de siguranță rutieră, supravegherea și controlul frontierei de stat și asigurarea intervenției eficiente în situații de urgență.

Efectivele MAI au intervenit la 3.765 de evenimente, 2.460 dintre acestea fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.305 circumscrise situațiilor de urgență.

NU UITA!

Esti martorul unui eveniment sau ai informaţii care ar putea deveni o ştire?

Trimite-ne un mesaj la numărul 0742.566.653, WhatsApp, Signal sau Telegram

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Reclame: https://ziuaonline.com/reclame/

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *