Ziarul care ține cu românul

Mesajul Președintelui transmis comunității musulmane din România cu ocazia începerii postului Ramadan

Vizita Președintelui României la Centrul Național de Instruire Întrunită „Getica” împreună cu premierul din Luxemburg

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis marți, 12 martie 2024, un mesaj comunității musulmane din România cu ocazia începerii lunii postului Ramadan. Mesajul a fost prezentat de către Sergiu Nistor, Consilier Prezidențial – Departamentul Cultură, Culte și Minorități Naționale, în cadrul Cinei de Iftar.

Vă prezentăm în continuare textul mesajului:

Cu prilejul începerii lunii postului Ramadan, adresez urări de pace și prosperitate conducerii Cultului musulman și întregii comunități musulmane din România, cetățeni români de etnie turcă și tătară.

Comunitatea musulmană din România are o contribuție valoroasă la dezvoltarea societății noastre, fiind un exemplu elocvent al conviețuirii între etnii, religii și culturi. Musulmanii din România au avut un rol activ și important în realizarea obiectivelor noastre naționale și în consolidarea prestigiului României pe plan intern și internațional.

De Ramadan, comunitatea musulmană își împărtășește tradițiile și patrimoniul, în care se împletesc credința față de Dumnezeu și loialitatea pentru România și poporul român. Împreună, am clădit cu înțelepciune o societate bazată pe diversitate, cunoaștere și respect reciproc. Ne dorim cu toții un viitor incluziv, construit în jurul solidarității și al păcii, un viitor fundamentat pe valorile umaniste și democratice europene, opțiuni pe care sunt convins că le vom reafirma în anul electoral 2024 și care ne vor ajuta să depășim împreună provocările momentului.

Fie ca luna postului Ramadan să fie și în acest an un prilej de reflecție și bilanț, să aducă bucurie, speranță, lumină spirituală și comuniune deplină, atât în familie, cât și în societate!
Ramadan Karim!

NU UITA!

Esti martorul unui eveniment sau ai informaţii care ar putea deveni o ştire?

Trimite-ne un mesaj la numărul 0742.566.653, WhatsApp, Signal sau Telegram

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Reclame: https://ziuaonline.com/reclame/

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *