Ziarul care ține cu românul

Misiunile pompierilor din ultimele 24 de ore

La nivel național, în ultimele 24 de ore (28.07.2022), salvatorii au gestionat 1.832  situații de urgență, majoritatea dintre acestea fiind pentru acordarea primului ajutor persoanelor aflate în dificultate.

Astfel, în perioada de referință, 1.468 de cetățeni au fost asistați medical de către echipajele SMURD, cele mai multe situații fiind înregistrate în zona București-Ilfov (280 cazuri), urmată de județele Constanța (102 cazuri), Timiș (69 cazuri), Mureș (66 cazuri) și Cluj (64 cazuri).

În afara acestor situații, pompierii salvatori au intervenit pentru stingerea a 122 de incendii, precum și în cazul altor 234 de intervenții în sprijinul comunităților.

Din totalul celor 122 de incendii care au avut loc ieri la nivel național, 63 intervenții au fost înregistrate la arderi necontrolate (vegetație ierboasă, fond forestier și culturi de cereale păioase), fiind afectate 151 ha.

Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 12 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere. În urma acestor evenimente, 3 persoane și-au pierdut viața în județele Ilfov, Constanța și Covasna.

De asemenea, în perioada de referință, pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii au salvat 16 persoane aflate în dificultate.

Misiunile cele mai relevante

Dintre misiunile cele mai relevante, amintim:

  • O intervenție solicitantă pentru salvatorii bucureșteni a avut loc ieri, pe autostrada A1, pe sensul de mers către București, pe raza localității Ciorogârla. Echipajele de descarcerare și prim ajutor au acționat pentru gestionarea urmărilor unui accident rutier produs între 7 autovehicule (4 autoturisme, 2 autoutilitare și 1 tir), în urma căruia au rezultat 6 victime. Din cauza leziunilor suferite, generate de impactul puternic, 1 persoană a fost găsită decedată. Paramedicii SMURD au acordat asistență medicală de urgență la fața locului celorlalți 5 ocupanți, ulterior aceștia fiind transportați la spital pentru investigații medicale suplimentare.
  •  O altă misiune relevantă s-a înregistrat ieri seară în județul Hunedoara, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la anexele unei case din municipiul Petroșani. Echipajele de intervenție sosite la locul solicitării au constatat că arderea se manifesta violent, la 3 anexe, pe o suprafață de aproximativ 100 mp, cu posibilitate de propagare la locuință. În timpul acțiunii de stingere, salvatorii au acordat măsuri de prim ajutor pentru o victimă extrasă din zona incendiată, ulterior aceasta fiind transportată la spital. Pentru stingerea flăcărilor, echipajele operative au acționat mai multe ore, reușind să limiteze extinderea focului la imobil. Incendiul a fost lichidat fără a fi înregistrate și alte victime.

18 mesaje RO-ALERT în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore au fost transmise 18 mesaje de avertizare a populației, prin sistemul RO-ALERT, dintre care 11 mesaje de avertizare privind prezența animalelor sălbatice, în județele Alba (1), Bacău (1), Brașov (3), Harghita (2), Mureș (1), Prahova (2), Vâlcea (1); 7 mesaje privind avertizarea meteorologică imediată, ce au vizat județele: Bistrița-Năsăud (1), Cluj (1), Caraș-Severin (2), Giurgiu (1) și Mureș (2).

Pentru acoperirea în cele mai bune condiții a misiunilor din dinamică, 335 de pompieri salvatori și 229 de mijloace tehnice se află la granița cu Republica Moldova și Ucraina, pentru gestionarea afluxului de persoane care intră pe teritoriul României.

Inspectoratele pentru situații de urgență rămân mobilizate pentru a interveni, în cel mai scurt timp, pentru gestionarea operativă a situațiilor de urgență și acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.

Totodată, evoluția situației din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național al IGSU pentru dispunerea măsurilor imediate care să asigure eficientizarea misiunilor de răspuns.

NU UITA, parerea sibienilor contează!

Esti martorul unui eveniment sau ai informaţii care ar putea deveni o ştire?

Trimite-ne un mesaj la numărul 0742.566.653, WhatsApp, Signal sau Telegram

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Reclame: https://ziuaonline.com/reclame/

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE

SURSA FOTO: Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *