Ziarul care ține cu românul

O femeie din Tunisia depistată ascunsă în portbagajul unei mașini

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Cenad au depistat o femeie din Tunisia care era ascunsă în portbagajul unui autoturism, încercând astfel să treacă ilegal frontiera în Ungaria. Șoferul, cetățean pakistanez, este cercetat pentru infracţiunea de trafic de migranţi.

În data de 20.04.2024, în jurul orei 13:15, la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, judeţul Timiş, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean pakistanez, în vârstă de 44 de ani. Bărbatul conducea un autoturism înmatriculat în România.

Odată cu pașaportul, colegii noștri i-au solicitat și permisul de conducere, iar în urma verificărilor au constatat că documentul prezentat de șofer, care avea însemnele autorităților din Pakistan, nu îndeplinește condițiile de formă și de fond ale unuia autentic, fiind fals total.

Totodată, la controlul fizic al autoturismului, în portbagaj, a fost descoperită ascunsă, o femeie, cetățean din Tunisia, în vârstă de 31 ani.

Ambele persoane au fost conduse la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru verificări. În urma cercetărilor efectuate a rezultat că persoanele au intrat legal în România și intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

Având în vedere aspectele constatate, poliţiştii de frontieră au demarat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățeanul tunisian, fiind predat lucrătorilor din cadrul Centrului Regional de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil Timișoara, deoarece a solicitat azil.

De asemenea, șoferul este cercetat pentru infracţiunea de trafic de migranţi, uz de fals, fals material în înscrisuri oficiale și conducere fără permis, iar pe numele acestuia s-a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

NU UITA!

Esti martorul unui eveniment sau ai informaţii care ar putea deveni o ştire?

Trimite-ne un mesaj la numărul 0742.566.653, WhatsApp, Signal sau Telegram

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Reclame: https://ziuaonline.com/reclame/

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *