Ziarul care ține cu românul

Ordin de protecție provizoriu emis de către polițiștii brașoveni

Polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brașov – Secția 2 Poliție efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “amenințarea” și “distrugerea”.

În fapt, la data de 26 iulie 2022, în jurul orei 08.35, polițiștii au fost sesizați de către o femeie din municipiul Brașov cu privire la faptul că fiul său ar provoca distrugerea mai multor bunuri din locuință.

Din cercetările efectuate în cauză a reieșit faptul că un bărbat, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, ar fi amenințat-o cu acte de violență pe mama sa și ar fi provocat distrugerea mai multor bunuri din locuință și din curtea acesteia, aspect care i-au creat femeii o stare de temere.

În conformitate cu prevederile legale și având în vedere faptul că, în urma completării formularului de evaluare a riscului s-a constatat faptul că există pericol iminent, polițiștii au emis ordin de protecție provizoriu pe o perioadă de 5 zile față de bărbat.

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

 Mandate puse în aplicare de către polițiștii brașoveni

La data de 26 iulie 2022, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Făgăraș au pus în executare un mandat de arestare preventivă, pentru o perioadă de 23 zile, emis de Curtea de Apel Brașov pe numele unui tânăr, în vârstă de 23 ani, din județul Timiș, pentru săvârșirea infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Tânărul, care nu era urmărit național, a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

La data de 26 iulie 2022, polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Brașov, în colaborare cu polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Botoșani, au pus în executare un mandat de executare a pedepsei închisorii emis de Judecătoria Chișineu-Criș pe numele unui bărbat, în vârstă de 44 ani, prin care acesta este condamnat la o pedeapsă de 2 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de “furt calificat”.

Bărbatul, care era urmărit național, a fost depus în Penitenciarul Codlea.

Reținut pentru infracțiuni la regimul rutier

Polițiști din cadrul Poliției Municipiului Săcele efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

În fapt, la data de 26 iulie 2022, în jurul orei 00.10, polițiștii au oprit în trafic, pentru control, un bărbat, în vârstă de 44 ani, care conducea un autovehicul pe raza municipiului Săcele, județul Brașov.

Cu ocazia verificărilor efectuate în baza de date a Poliției Române a documentelor personale și ale autovehiculului condus, polițiștii au constatat faptul că bărbatul are permisul de conducere anulat.

De asemenea, procedându-se la testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 1,09 mg/l alcool pur. În consecință, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În baza probatoriului administrat în cauză, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă, iar, ulterior, instanța a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile față de acesta.

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

NU UITA!

Esti martorul unui eveniment sau ai informaţii care ar putea deveni o ştire?

Trimite-ne un mesaj la numărul 0742.566.653, WhatsApp, Signal sau Telegram

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Reclame: https://ziuaonline.com/reclame/

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *