Ziarul care ține cu românul

PERCHEZIȚII ALE POLIȚIȘTILOR CAPITALEI ÎNTR-UN DOSAR DE FURT DIN LOCUINȚĂ, PREJUDICIUL FIIND ESTIMAT LA 120.000 DE LEI

Marți, 6 iulie a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, au pus în aplicare cinci mandate de percheziție domiciliară, într-un dosar privind săvârșirea unei infracțiuni de furt calificat dintr-o locuință din sectorul 5, fiind sustrase bijuterii în valoare de aproximativ 120.000 de lei.

La data de 2 august 2020, polițiști din cadrul Secției 19 au fost sesizați de către un bărbat, în vârstă de 53 de ani, cu privire la faptul că persoane necunoscute, prin forțarea porții au pătruns în curtea sa din sectorul 5 și ulterior, prin forțarea unui geam lateral, au pătruns în interiorul unui imobil, de unde au sustras aproximativ 500 grame bijuterii din aur.

Din datele și probele administrate în cauză a rezultat că fapta reclamată ar fi fost săvârșită de doi bărbați, cu sprijinul altui bărbat, care ar fi condus un autoturism, în baza unei înțelegeri prealabile și care le-ar fi facilitat celorlalți doi deplasarea și ar fi asigurat locul comiterii faptei, ulterior aceștia fiind identificați.

Astfel, la data de 6 iulie a.c. au fost puse în aplicare cinci mandate de percheziție domiciliară, în urma cărora au fost identificate și ridicate mai multe bunuri și instrumente artizanale care ar fi putut fi folosite la comiterea de infracțiuni.

Doi bărbați au fost conduși la audieri, ulterior fiind reținuți.

În cursul zilei de astăzi, 07.07.2021, au fost prezentați în fața instanței care a dispus măsura arestării preventive.

Cercetările sunt continuate de polițiștii Secției 19, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, sub aspectul săvârșirii infracțiuniide furt calificat.

Activitatea a beneficiat de suportul Direcției de Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *