Ziarul care ține cu românul

Percheziții la patru locații din Sibiu pentru spălare de bani

Percheziții la patru locații din Sibiu pentru spălare de bani

În data de 14.112023, ca urmare a obţinerii autorizărilor de la judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu, au fost efectuate percheziţii la patru  locaţii din municipiul Sibiu şi com. Bârghiş. Percheziţiile au fost dispuse în legătură cu săvâşirea unor infracțiuni de spălare de bani prev. de art. 49 alin.1 lit.b din Legea 129/2019 şi evaziune fiscală, prev. de art. 9 alin.1 , lit. b şi c din legea nr. 24172005.

În cauză urmărirea penală se desfăşoară „in rem”  cu privire la infracţiunile menţionate anterior, infracţiuni constând în aceea că în perioada 2017-2019 autorii au încasat în conturile persoanale suma totală de 1.021.200 euro de la persoane fizice şi juridice nerezidente , cu justificarea „împrumut”, existând suspiciunea că aceste sume provin din activităţi ilicite, posibil din comiterea infracţiunii de evaziune fiscală.

Procurorul de caz va aprecia ulterior oportunitatea instituirii unor măsuri asigurătorii.

Cercetările au fost efectuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu împreună cu lucrătorii de poliţie din cadrul Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Sibiu –  Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Contactați-ne cu încredere

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? –  Trimite-ne un mesaj la numărul de telefon 0742.566.653, (WhatsApp, Signal sau Telegram)

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

SURSA FOTO: https://context.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *