Ziarul care ține cu românul

PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE FALSURI ÎN ÎNSCRISURI

În cursul zilei de astăzi, polițiștii din Bacău au efectuat 5 percheziţii domiciliare, la locuințele unor persoane bănuite de falsuri în înscrisuri. Opt persoane au fost aduse pentru audieri, la sediul poliţiei.

La data de 15 iunie a.c., polițiștii de investigare a criminalităţii economice, de ordine publică şi poliţişti criminalişti din Bacău au efectuat, în municipiul Bacău, 5 percheziții domiciliare, la locuinţele unor persoane bănuite de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, fals în declaraţii și complicitate la înșelăciune.

Din cercetări a reieșit că opt persoane, cu vârste cuprinse între 29 şi 54 de ani, ar fi indus în eroare Agenția Județeană Pentru Plăți și Inspecție Socială Bacău și ar fi încasat lunar, în cursul anului 2020, îndemnizații de sprijin acordate de la bugetul de stat, în contextul pandemiei cauzate de virusul Sars-CoV-2, în baza unor contracte încheiate în temeiul legii drepturilor de autor, cu două societăţi comerciale, despre care există suspiciunea că ar fi false.

Prin activităţile desfăşurate, s-ar fi cauzat un prejudiciu la bugetul de stat, în valoare de aproximativ 340.000 de lei.

În urma perchezițiilor, polițiștii au descoperit mijloace materiale de probă.

Opt persoane au fost conduse la sediul poliției, unde au fost audiate.

Cercetările continuă, pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a celor în cauză şi aplicarea măsurilor legale, în vederea recuperării prejudiciului cauzat bugetului de stat.

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *