Ziarul care ține cu românul

Percheziții la persoane bănuite de furt – Prejudiciu de 140.000 de euro

La data de 8 mai a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, în colaborare cu polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului Criminalistic – I.P.J. Mehedinți, Poliției Orașului Vînju Mare și polițiștii Serviciului de Investigații Criminale și Serviciului Criminalistic din cadrul inspectoratelor de poliție județene Gorj și Prahova, au pus în executare opt mandate de percheziţie, la domiciliile unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

Totodată, au fost puse în executare două mandate de aducere, doi bărbați de 20, respectiv 45 de ani, fiind reținuți pentru 24 de ore și urmând să fie prezentați Judecătoriei Drobeta-Turnu Severin, cu propunere de arestare preventivă.

Banii, valută și bijuterii de 140.000 de euro

Din cercetări a reieșit că, în luna septembrie a anului 2023, persoane necunoscute ar fi pătruns prin efracție în locuința unei persoane vătămate, unde ar fi dizlocat mai multe plăci ceramice ale podelei, sub care se afla un locaș special amenajat în vederea depozitării de valori și ar fi sustras sume de bani, valută și bijuterii, valoarea totală a prejudiciului fiind de aproximativ 140.000 de euro.

De asemenea, ieri, 8 mai, în baza cererii de asistență judiciară internațională în materie penală a Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta- Turnu Severin, având ca obiect efectuarea unor percheziții domiciliare pe teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, precum și audierea unor persoane care au dobândit calitatea de suspecți, (aceștia aflându-se pe teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii), trei polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale – I.P.J. Mehedinți și Biroului de Investigații Criminale –Poliția Municipiului Drobeta-Turnu Severin, au participat la efectuarea a 3 percheziții domiciliare în localitățile Preston și Bolton.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției de Investigații Criminale, Direcției Operațiuni Speciale și Biroului de Analiză a Informațiilor Mehedinți și de sprijinul luptătorilor din cadrul serviciilor pentru acțiuni speciale Mehedinți, Gorj și Prahova.

Cercetările sunt continuate, sub îndrumarea și supravegherea prim procurorului adjunct din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta-Turnu Severin, pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

NU UITA!

Esti martorul unui eveniment sau ai informaţii care ar putea deveni o ştire?

Trimite-ne un mesaj la numărul 0742.566.653, WhatsApp, Signal sau Telegram

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Reclame: https://ziuaonline.com/reclame/

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *