Ziarul care ține cu românul

Percheziții si acțiuni operative în baza mandatelor emise de magistrați, pentru combaterea faptelor ilegale la nivel național

Tineri încătușați după ce au furat bijuterii și bani

350 de percheziții și 61 de acțiuni operative efectuează, miercuri, 19 octombrie a.c., efectivele Inspectoratului General al Poliției Române, la nivel național, împreună cu alte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, în baza mandatelor emise de magistrați, pentru combaterea faptelor ilegale din domeniile: criminalitate economică, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase și criminalitate organizată.

Astfel, Poliția Română și procurorii D.I.I.C.O.T., cu sprijinul Jandarmeriei Române, pun în executarea peste 300 de mandate de percheziție domiciliară și mai mult de 400 de mandate de aducere, pentru destructurarea unor grupări infracționale organizate, specializate în trafic de droguri, trafic de persoane și de minori, exploatarea persoanelor vulnerabile, trafic de migranți, criminalitate informatică și infracțiuni împotriva patrimoniului cu consecințe deosebit de grave.

În cadrul acestei operațiuni coordonate, sunt desfășurate 34 de acțiuni operative pe linia combaterii traficului de droguri, urmând a fi puse în executare 193 de mandate de percheziție domiciliară și 236 de mandate de aducere, precum și 4 acțiuni operative pe linia combaterii criminalității informatice, urmând a fi puse în executare 16 mandate de percheziție domiciliară și 24 mandate de aducere.

Totodată, polițiștii și procurorii efectuează activități pe linia combaterii pornografiei infantile, traficului de persoane și minori, urmând a fi puse în executare 51 mandate de percheziție domiciliară și 76 de mandate de aducere, precum și acțiuni pe linia combaterii macrocriminalității economico-financiare, urmând a fi puse în executare 67 de mandate de percheziție domiciliară și 74 de mandate de aducere.

Una dintre misiuni se desfășoară în județul Timiș, unde polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T.- S.T. Timișoara efectuează 18 percheziții domiciliare, în județul Timiș, la membrii unei grupări infracționale organizate implicate în traficul intern și internațional de droguri de risc și mare risc, dar și substanțe cu efecte psihoactive.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale și Unitatea Centrală de Analiză a Informațiilor din Poliția Română.

Tot în această dimineață, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Călărași, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Călărași, efectuează percheziții domiciliare, într-un dosar penal ce vizează probarea activității infracționale a trei persoane, care, în cursul anului 2022, ar fi comercializat droguri de risc (cannabis) și de mare risc (cocaină), în județele Călărași și Ilfov și în municipiul București.

NU UITA!

Esti martorul unui eveniment sau ai informaţii care ar putea deveni o ştire?

Trimite-ne un mesaj la numărul 0742.566.653, WhatsApp, Signal sau Telegram

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Reclame: https://ziuaonline.com/reclame/

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *