Ziarul care ține cu românul

Persoană fără calitate specială codamnată la închisoare pentru dare de mită

Persoană fără calitate specială codamnată la închisoare pentru dare de mită

În data de 06.12.2023, Tribunalul Sibiu a condamnat un inculpat, persoană fără calitate specială, la pedeapsa de 3 ani de închisoare, în regim de detenție, pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită și conducere unui vehicul fără permis de conducere, iar la data de 31.01.2023, Curtea de Apel Alba-Iulia a respins apelul declarat de acesta împotriva sentinței penale pronunțată de Tribunalul Sibiu, hotărârea fiind definitivă.

Confiscarea specială a sumei de 1.000 de euro remisă cu titlu de mită

Totodată, instanța de judecată a dispus confiscarea specială a sumei de 1.000 de euro remisă cu titlu de mită, precum și interzicerea exercitării unor drepturi.

Reamintim că, la data de 10.08.2023, ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Sibiu, împreună cu procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, au prins în flagrant, imediat după ce a remis suma de 1.000 de euro, cu titlu de mită, unui agent de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu – Postul de Poliție Marpod.

Suma de bani a fost oferită agentului de poliție

Suma de bani a fost oferită pentru a-l determina pe agentul de poliție să nu își îndeplinească corespunzător îndatoririle de serviciu și să conducă cercetările, în dosarul penal în care inculpatul era cercetat pentru infracţiunea de conducere a unui autovehicul fără permis, într-o manieră în care să nu îi fie antrenată răspunderea penală pentru săvârșirea acestei infracțiuni.

În urma administrării probatoriului, a fost extinsă urmărirea penală și față de o altă persoană care, în aceeași împrejurare, a promis agentului de poliție remiterea respectivei sume de bani în același scop.

Prin sentința menționată anterior, aceasta a fost condamnată la pedeapsa de 2 ani de închisoare cu suspendarea.

Persoana în cauză nu a atacat sentința pronunțată.

NU UITA!

Esti martorul unui eveniment sau ai informaţii care ar putea deveni o ştire?

Trimite-ne un mesaj la numărul 0742.566.653, WhatsApp, Signal sau Telegram

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Reclame: https://ziuaonline.com/reclame/

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE

FOTO CU CARACTER INFORMATIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *