Ziarul care ține cu românul

Peste 18.000 pachete cu țigări confiscate la frontiera de nord

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat la frontiera verde, aproximativ 18.300 pachete de ţigări provenite din contrabandă, în valoare de peste 214.000 lei.

 *În cursul zilei de vineri, 02 iulie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului, în cooperare cu cei din cadrul STPF Maramureș au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigarete în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 19.30, colegii noştri aflați în misiune de supraveghere a frontierei de stat au observat, pe malul râului Tisa două persoane. Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea acestora, efectuând somațiile legale prin voce, însă acestea nu s-au supus, au fugit, iar ulterior au trecut înot apa râului Tisa, ajungând pe teritoriul statului vecin.

În cel mai scurt timp, au fost anunțate autoritățile ucrainene despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului.

În zona în care au fost observate cele două persoane, poliţiştii de frontieră au descoperit opt colete cu țigarete, fapt pentru care s-a luat măsura transportării acestora la sediul instituției, în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii coletelor cu țigări, s-a constatat că acestea conțin 8.000 pachete țigări, având aplicate timbre specifice magazinelor de tip duty free. Întreaga cantitate de țigarete, în valoare de 93.600 lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, fiind continuate verificările pentru depistarea tuturor persoanelor implicate şi luării măsurilor legale ce se impun.

 *De asemenea, colegii din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vicovu de Sus au desfășurat o acțiune pentru combaterea contrabandei cu produse accizabile din tutun în zona de responsabilitate.

Tot în data de 02.07.2021, în jurul orei 14.30, în localitatea Vicovu de Sus, polițiștii de frontieră de la SPF Vicovu de Sus, în cooperare cu cei de la SPF Brodina, au acționat pentru oprirea în trafic a unui autoturism, înmatriculat în România, despre care existau suspiciuni că ar transporta țigări de contrabandă.

Deoarece şoferul vehiculului nu a oprit la semnalele regulamentare ale lucrătorilor noştri, aceştia au trecut la urmărirea în trafic a autoturismului. Pe timpul urmăririi, șoferul în cauză a pierdut controlul volanului și a acroșat gardul unei locuințe. Ulterior a abandonat mașina și a reușit să fugă printre locuințele din zonă.

Polițiștii de frontieră au observat în autoturismul abandonat mai multe colete și cartușe cu țigări, așa încât au luat măsura transportării mașinii la sediul SPF Vicovu de Sus. În urma inventarierii bunurilor aflate în mașină a rezultat cantitatea de 7.500 pachete cu țigări, cu timbru specific magazinelor duty free. Valoarea țigărilor se ridică la 87.750 de lei.  Autoturismul, în valoare de aproximativ 20.000 de lei, a fost indisponibilizat la sediul sectorului pentru continuarea cercetărilor.

Polițiștii de frontieră fac în continuare cercetări pentru depistarea tuturor persoanelor implicate și tragerea la răspundere a acestora, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun. Cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

*Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Tarna  Mare, județul Satu Mare, au descoperit ieri, în jurul orei 23.00, în apropierea frontierei de stat patru colete cu țigări, pe care le-au transportat la sediul instituției.

În urma inventarierii, s-a constatat că acestea conțin 2.838 pachete țigări, în valoare de 33.200, iar în cauză se desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *