Ziarul care ține cu românul

PESTE 22.500 DE KILOGRAME DE SUBSTANȚE TOXICE DESCOPERITE DE POLIȚIȘTII BUCUREȘTENI

masina-politia-rutiera
masina-politia-rutiera

La data de 24 mai a.c., într-un dosar penal în care se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și contrabandă calificată, polițiști ai Direcției Generale de Poliție a Municipiului București au descoperit într-un depozit 23 de tone de gaz floururat cu efect de seră deținute fără drept de o societate comercială.

În luna aprilie a.c., sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, polițiști ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Poliției Capitalei au declanșat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și contrabandă calificată, existând presupunerea rezonabilă că reprezentanții unei societăți comerciale ar fi introdus fără drept substanțe toxice ( gaz florurat cu efect de seră ) și ar fi descărcat aceste mărfuri aflate în tranzit vamal în alte locuri decât cele menționate în documentele de transport.

În urma cercetărilor polițiștii au identificat ieri, în trafic, un tir care se deplasa pe Autostrada Soarelui și din care ulterior s-a descărcat marfă într-un depozit din sectorul 4, contrar locului de destinație înscris pe documentele justificative.

Polițiștii au stabilit că din tir au fost descărcate 12.850 de kilograme de gaz floururat, în interiorul depozitului fiind descoperite și 1000 de butelii de 10 kilograme conținând același tip de gaz.

A fost ridicată toată cantitatea de substanțe toxice precum și autoutilara folosită pentru transport în vederea continuării cercetărilor.

Cercetările continuă, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 pentru stabilirea întregii situații de fapt.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Poliției de Frontieră Română, Inspectoratului Județean de Poliție Călărași și a Direcției Generale a Vămilor.

Facem precizarea că perchezița este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *