Ziarul care ține cu românul

Peste 300 de artiști la Sibiu Opera Festival 2022

Singurul festival dedicat artei lirice va avea loc în perioada 1-11 septembrie, aduce la Sibiu peste 300 de artiști și oferă iubitorilor muzicii patru producții impresionante de operă și balet, peste zece recitaluri în spații neconvenționale, iar pentru tinerii muzicieni – un masterclass de canto, o gală cu orchestră și o conferință extraordinară moderată de Claudia Robu.

Debutul celei de-a XXI-a ediții a «Sibiu Festival Opera» coincide cu începutul toamnei, anotimp al culorilor calde. Natura crează astfel cadrul unor evadări de neuitat, în Sibiul nostru drag, ce vor fi însoțite, de această dată, de magia muzicii de operă.

Peste 300 de artiști la Sibiu

Ne bucurăm să avem aici, în cetatea Sibiu, peste 300 de artiști ce și-au propus să ne cucerească cu talentul lor, unii dintre ei având șansa să fie descoperiți și să se afirme în cadrul concursului dedicat tinerilor participanți. Asta, pentru că Sibiul poate fi atât rampă de lansare pentru cei ce fac primii pași pe scena unor festivaluri importante, dar și un veritabil podium pentru artiștii deja consacrați.

Doresc să transmit tuturor participanților «Bun venit» în județul Sibiu și am certitudinea că ospitalitatea noastră, a sibienilor, le va merge la suflet!

De asemenea, sunt convinsă că vor urma 11 zile magice, în care noi, spectatorii, vom avea șansa să redescoperim debutul toamnei, purtați pe aripile muzicii de operă!”, transmite doamna Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Prima parte a festivalului este dedicată tinerilor artiști, studenți sau absolvenți ai instituțiilor de învățământ cu profil muzical, care au șansa să urmeze un masterclass de canto coordonat de lect. univ. dr. Florin Estefan, bariton și manager al Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, împreună cu lect. univ. dr. Lelia Serafinceanu (pian) și lect. univ. dr. Bianca Murariu (pian), în perioada 3-8 septembrie. Înscrierile sunt deschise până sâmbătă, 27 august, iar cei interesați pot găsi mai multe informații și formularul electronic de înscriere la adresa: https://filarmonicasibiu.ro/ro/events/masterclass-de-canto.

Timp de trei zile, în spații neconvenționale din municipiul Sibiu și împrejurimi, participanții vor anunța festivalul prin mici recitaluri cu arii de operă acompaniate de pian, sub genericul „Take an Opera Break“.

NU UITA!

Esti martorul unui eveniment sau ai informaţii care ar putea deveni o ştire?

Trimite-ne un mesaj la numărul 0742.566.653, WhatsApp, Signal sau Telegram

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Reclame: https://ziuaonline.com/reclame/

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *