Ziarul care ține cu românul

Politistii Sectiei 1 la inaltime – Mita refuzata

Șofer prins în timp ce conducea fără permis

La data de 03.01.2023, organele de cercetare penală din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Sibiu s-au sesizat din oficiu, urmare a unui denunţ cu privire la comiterea infracţiunii de dare de mita, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 290 Cod Penal raportat la art. 6 din Legea nr. 78/2000, republicată.

Politistii Sectiei 1 au refuzat 5000 de lei mita

 În fapt s-a reținut că în data de 03.01.2023, o persoană de sex masculin  în vârstă de 31 de ani din județul Harghita, care anterior a desfăşurat activităţi comerciale ocazionate de Târgul de Crăciun din Sibiu, a fost oprită în trafic şi testată cu aparatul etilotest de către organele de poliție din cadrul Poliției Municipiului Sibiu – Secția 1 Poliție Urbană, rezultând o valoare pozitivă, anume – 0.97 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Urmare a acestui rezultat și pentru ca agenții de poliție să nu dispună măsurile legale incidente în cauză, suspectul a promis acestora suma de 5000 de lei.

Barbatul care a oferit mita retinut pentru 24 de ore

Organele de poliție din cadrul Poliției Municipiului Sibiu – Secția 1 Poliție Urbană au sesizat imediat fapta de corupție lucrătorilor din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Sibiu, care, sub îndrumarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, au procedat la constatarea în flagrant a săvârșirii infracțiunii de dare de mita.

Prin ordonanţa din data de 03.01.2023 a procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu s-a dispus începerea urmăririi penale in rem cu privire la săvârșirea infracțiunii de dare de mita.

De asemenea, prin ordonanţa din data de 03.01.2023 a procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu s-a dispus reţinerea pentru 24 de ore a suspectului

NU UITA!

Esti martorul unui eveniment sau ai informaţii care ar putea deveni o ştire?

Trimite-ne un mesaj la numărul 0742.566.653, WhatsApp, Signal sau Telegram

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *