Ziarul care ține cu românul

PREVENIRE înainte de toate!

Odată cu relaxarea restricțiilor impuse de pandemia SARS- Cov2, precum și în contextul scăderii ratei de incidență a cazurilor de coronavirus în județul Bistrița-Năsăud, polițiștii reîncep în forță activitățile de prevenire cu prezență fizică, în școlile din județ.

Astfel, la Liceul ,,Radu Petrescu,, din Prundu Bârgăului au fost organizate ateliere de informare pe teme ce țin de siguranța rutieră, disparițiile de minori, răspunderea penală a minorilor și siguranța în mediul on-line. Atelierele au fost susținute de Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, cu sprijinul Biroului de Siguranță Școlară și al Secției 2 de Poliție Rurală Prundu Bârgăului.

Timp de câteva ore, polițiștii au discutat cu elevi din clase gimnaziale, precum și de nivel liceal despre cazuri concrete în care au fost implicați minori, fie în calitate de autori de fapte penale, fie victime ale unor accidente rutiere sau ale infracțiunilor în mediul on-line. Pentru siguranța sanitară a tuturor participanților, majoritatea activităților s-au desfășurat în curtea școlii, în aer liber, dar și în sălile de clasă, însă cu un număr limitat de elevi.

Polițiștii vor continua să organizeze și desfășoare activități de educație non-formală dedicate minorilor, cu forțe suplimentare, respectiv, Biroul Siguranță Școlară, structură care acționează pentru asigurarea unui mediu școlar sigur în județ.

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *