Ziarul care ține cu românul

Primul spectacol al Şcolii Populare de Arte şi Meserii la FITS în prima zi de Rusalii

În acest an elevii Şcolii Populare de Arte şi Meserii „Ilie Micu” din Sibiu sunt prezenţi la FITS cu o expoziţie care va fi vernisată vineri, la ora 17.00 la Biblioteca Judeţeană ASTRA şi cu un spectacol care va avea loc duminică, de la ora 20.15, în Piaţa Habermann.

Primul spectacol al celor mai talentaţi elevi ai Şcolii Populare de Arte şi Meserii „Ilie Micu”  din cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu va avea loc duminică, 23 iunie, de la ora 20.15, pe scena din Piața Habermann. Spectacolul se numeşte “De dragoste și dor…” şi va reuni aproape o sută de elevi de la clasele coordonate de profesorii Mariana Anghel, Adrian Grecu, Luminița Dejan, Cosmin Diaconescu, Bianca Băilă şi Mihai Constantin. Iubitorii muzicii de calitate au ocazia să-I aplaude pe micii artişti ai Şcolii Populare de Arte şi Meserii “Ilie Micu”, care vor prezenta muzică populară şi uşoară. Premiaţi la numeroase concursuri din ţară, mulţi dintre elevii care vor apărea pentru prima dată la FITS au fost prezenţi în ultimele zile, la spectacolele Şcolii Populare de Arte şi Meserii, din cadrul Festivalului „Obiceiuri și Tradiții, ediţia a 13-a.

Declarația managerului Şcolii Populare de Arte şi Meserii, Alina Vintilă

“Vă invităm duminică seara, de la ora 20.15, în Piaţa Habermann, să-I susţineţi pe cei mai tineri artişti sibieni, pe elevii Şcolii Populare de Arte şi Meserii. Cu această ocazie dorim să-I mulţumim domnului Constantin Chiriac şi întregii echipe care se ocupă de acest eveniment grandios, pentru oportunitatea de a participa şi la ediţia din acest an. De asemenea, iubitorii de frumos sunt aşteptaţi să admire lucrările de pictură şi grafică realizate de cursanţii şcolii noastre, expuse la parterul Bibliotecii Judeţene ASTRA”, a declarat Alina Vintilă, managerul Şcolii Populare de Arte şi Meserii.

Dacă anul trecut, Şcoala Populară de Arte şi Meserii “Ilie Micu” din Sibiu îşi făcea debutul la FITS cu ajutorul elevilor de la cursurile de pictură, care au desenat live multe din spectacolele din 2023, acum spectacolul “De dragoste şi dor…” vine să arate spectatorilor veniţi la Sibiu, că Sibiul are copii foarte talentaţi. Cântecele prezentate în spectacol sunt din folclorul românesc, iar muzica pop rock este din repertoriul românesc și internațional.

“De dragoste şi dor…” este un spectacol inclus în sezonul sibian al FITS, care va dura 65 de minute. Accesul publicului este gratuit.

Expoziţie şi atelierele de live drawing & painting la FITS

Şi în acest an, elevii claselor de pictură vor fi prezenţi la multe din spectacolele FITS, unde vor realiza pictură live. Publicul este invitat vineri la ora 17.00, la vernisajul expoziţiei “Însemnări vizuale de la FITS”, la parterul Corpului B al Bibliotecii Judeţene ASTRA din Sibiu (sediul nou). Expoziția include lucrări de pictură și de grafică realizate de cursanți și de absolvenți ai Școlii Populare de Arte și Meserii „Ilie Micu” Sibiu (Secția Pictură și Grafică), inspirate de spectacolele în aer liber de la precedenta ediție FITS, la care aceștia au asistat și pe care le-au documentat vizual la fața locului, sub coordonarea profesorilor Lavinia Crețu și Cătălin Precup.

Autorii lucrărilor sunt de vârste diferite, unii debutanți, alții având premii obținute la concursurile de pictură și grafică de-a lungul anilor de școală și luând parte deja la numeroase expoziții de grup (cazul colectivului Rod fiind cel mai elocvent) sau chiar la expoziții personale, însă pe toți îi unește și animă dorința de a se exprima vizual prin explorarea diferitelor medii și tehnici, oferind privitorilor o paletă bogată de perspective și emoții, fiecare creație contribuind la peisajul artistic cu o voce distinctă și autentică.

Şcoala Populară de Arte şi Meserii din Sibiu are peste 800 de cursanți din tot judeţul, cu vârste cuprinse între 10 și 40 de ani.  Școala „Ilie Micu” este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Consiliul Județean Sibiu, având ca obiectiv educația permanentă și promovarea și valorificarea activității școlii.

NU UITA!

Esti martorul unui eveniment sau ai informaţii care ar putea deveni o ştire?

Trimite-ne un mesaj la numărul 0742.566.653, WhatsApp, Signal sau Telegram

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Reclame: https://ziuaonline.com/reclame/

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *