Ziarul care ține cu românul

Procurorul-şef al DNA a participat la o întâlnire de lucru iniţiată de ministrul Justiţiei cu Vicepreşedintele Comisiei Europene

Inspector-şef adjunct al ITM Bihor acuzat de luare de mită

Procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție, Marius Voineag a participat luni, 30 octombrie 2023, la o întâlnire de lucru inițiată de ministrul Justiției, doamna Alina Gorghiu, cu Vicepreședintele Comisiei Europene, doamna Vera Jurova.

În cadrul întâlnirii, cei doi oficiali au discutat despre Mecanismul european privind statul de drept și reformele din domeniul justiției, comisarul european punând accent pe importanța continuării parcursului României pe calea modernizării sistemului de justiție. La rândul său, procurorul-șef al DNA a prezentat, punctual, activitatea recentă a DNA, punând accent pe schimbările de abordare a activității Direcției așa cum au fost ele asumate prin proiectul de management, pe noua reorganizare în curs de operaționalizare, după adoptarea noului Regulament de Ordine Interioară, și mai ales pe importanța dezvoltării capacităților de investigare a faptelor de mare corupție, precum și pe importanța recuperării efective a produselor infracționale, cu un efect profund descurajator în săvârșirea faptelor de corupție.

Declarația procurorului-șef al DNA, Marius Voineag

”Direcția Națională Anticorupție a jucat un rol cheie în amplul proces de combatere a corupției și de reformare a sistemului de justiție, ceea ce a condus, după aproape 15 ani, la ridicarea Mecanismului de Cooperare și Verificare, Mecanism introdus odată cu aderarea României la U.E. în 2007. Este un pas extrem de important pe calea consolidării statului de drept și o confirmare a eforturilor susținute pe care întreg sistemul judiciar le-a depus, reafirmând totodată importanța combaterii corupției la nivel înalt, o necesitate pentru dezvoltarea durabilă a întregii societăți.”, a declarat procurorul-șef al DNA, Marius Voineag.

Contactați-ne cu încredere

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire?

Trimite-ne un mesaj la numărul de telefon 0742.566.653, (WhatsApp, Signal sau Telegram)

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

FOTO CU CARACTER INFORMATIV

SURSA FOTO:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *