Ziarul care ține cu românul

Reținerea pentru 24 de ore a trei inculpați pentru introducerea în țară, fără drept, de droguri de mare risc și trafic de droguri de risc și de mare risc

La data de 18.09.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Brașov au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a trei inculpați cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de introducere în țară, fără drept, de droguri de mare risc și trafic de droguri de risc și de mare risc.

În cauză s-a reținut faptul că, în perioada august – septembrie 2022, inculpații au comercializat droguri de risc (canabis) și de mare risc (cocaină) consumatorilor din județul Brașov.

Astfel, la data de 18.09.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Brașov și ofițerii de poliție din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov au prins în flagrant, pe raza municipiului Făgăraș, pe unul dintre inculpați, în timp ce se întorcea din Italia, având asupra sa cantitatea de 50 de grame de cocaină destinată comercializării.

Acțiunea a fost urmată de punerea în aplicare a șase mandate de percheziție domiciliară pe raza municipiilor Brașov și Codlea în urma căreia au fost descoperită și ridicată în vederea indisponibilizării cantitatea de un kilogram de canabis, precum și 2 cântare digitale, utilizate pentru cântărirea drogurilor, în vederea comercializării.

La data de 19.09.2022 a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Brașov cu propunerea de arestare preventivă a celor 3 inculpați pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov, polițiștilor de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Timiș, precum și al luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Brașov și Grupării de Jandarmi Mobilă „Burebista” Brașov.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

NU UITA!

Esti martorul unui eveniment sau ai informaţii care ar putea deveni o ştire?

Trimite-ne un mesaj la numărul 0742.566.653, WhatsApp, Signal sau Telegram

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Reclame: https://ziuaonline.com/reclame/

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *