Ziarul care ține cu românul

Reuniune zonala -“Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți”

Astăzi a avut loc o nouă reuniune zonală „Gunoiul de grajd – bunăstare pentru fermieri! Măsuri locale pentru dezvoltarea agriculturii și protecția apelor”, dedicată judeţelor Galaţi şi Brăila, în continuarea întâlnirilor de lucru demarate în 2019.

Evenimentul organizat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, prin Unitatea de Management a Proiectului Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți (UMP CIPN) a fost deschis de către autorităţile locale, după care reprezentanții UMP CIPN au oferit reprezentanților primăriilor din cele două judeţe informații utile despre modul în care gunoiul de grajd poate fi transformat într-o resursă pentru agricultură, în același timp diminuându-se nivelul poluării apelor cu nitrați.

Noutați apărute la reuniune

La reuniune a fost prezentate şi noutățile apărute ca urmare a revizuirii Programului de Acțiune și a Codului de bune practici agricole, precum și fluxul procedural aferent proiectelor cu finanţare prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Reuniunea a continuat cu prezentarea modalităţilor pentru o comunicare eficientă privind măsurile necesare protecţiei apelor, printre care Help-desk-ul, transferul de informații printr-un sistem de tip rețea și fermierii model ca factori de diseminare a informațiilor, alături de campania de informare publică şi celelalte evenimente ale proiectului.

La reuniune au participat reprezentanți ai ABA Prut-Bârlad și ABA Buzău-Ialomița, precum și de la APIA Galați şi OJFIR Brăila.

Proiectul „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți” este parte a demersurilor Guvernului României de asigurare a implementării Directivei Nitrați, prin care se urmărește reducerea poluării cu nutrienți din surse agricole.

Proiectul este în a doua fază, cea de finanțare adițională. În această etapă a proiectului vor fi finanțate peste 80 de comunități locale.

NU UITA!

Esti martorul unui eveniment sau ai informaţii care ar putea deveni o ştire?

Trimite-ne un mesaj la numărul 0742.566.653, WhatsApp, Signal sau Telegram

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Reclame: https://ziuaonline.com/reclame/

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *