Ziarul care ține cu românul

Românul prins că spiona obiectivele militare NATO pentru Rusia

La data de 23 mai 2024, polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate și din cadrul structurilor subordonate, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală, au documentat activitatea infracțională a unei persoane bănuite (cetățean român), cercetate pentru săvârșirea infracțiunii de trădare. Românul prins că spiona militarii români și ai NATO pentru Rusia este Alexandru Dorin Piscan, care avea intenția de a candida la primăria Ploiești.

Alexandru Dorin Piscan își propusese să candideze ca independent la alegerile din 9 iunie pentru Primăria Ploiești.

Din probatoriul administrat în cauză a reieșit că, începând cu anul 2022, persoana cercetată, Alexandru Dorin Piscan, ar fi supravegheat unele obiective militare românești sau aparținând NATO, amplasate în proximitatea municipiului Tulcea, colectând informații cu caracter militar și efectuând fotografii privind tehnica militară de luptă și deplasarea personalului în zona de graniță cu Ucraina, pe care le-ar fi transmis către diplomați din cadrul unei ambasade străine în România.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate, au fost ridicate mai multe mijloace de probă.

La aceeași dată, procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus reținerea persoanei cercetate, ulterior fiind sesizată Curtea de Apel București, care a dispus arestarea preventivă a acesteia pentru 30 de zile.

SURSA: newsweek.ro/

NU UITA!

Esti martorul unui eveniment sau ai informaţii care ar putea deveni o ştire?

Trimite-ne un mesaj la numărul 0742.566.653, WhatsApp, Signal sau Telegram

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Reclame: https://ziuaonline.com/reclame/

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *