Ziarul care ține cu românul

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri și acțiune pentru reducerea riscului rutier

Acțiuni de reducere a riscului rutier pe drumurile publice

În noaptea de 31 iulie spre 01 august a.c., polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, și au reținut un tânăr de 17 ani, din Pitești.

Din cercetări s-a stabilit că, în noaptea de 31 iulie spre 01 august a.c., în jurul orei 00:00, cel în cauză, i-ar fi sustras, folosind acte de violență, o brățară unui tânăr de 17 ani, în timp ce se aflau într-un loc public din Pitești.

Ulterior, împreună cu un bărbat de 25 de ani, din Mărăcineni, ar fi amanetat bijuteria și ar fi împărțit banii.

Cei în cauză au fost depistați, la scurt timp după comiterea faptelor, de către polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Pitești.

După administrarea probatoriului, tânărul de 17 ani a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate peste 150 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 40.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 20 de permise de conducere și au fost retrase 5 certificate de înmatriculare

Acțiune pentru reducerea riscului rutier

În noaptea de 31 iulie spre 01 august a.c., polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au desfășurat o acțiune pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, în special a celor produse pe fondul vitezei excesive, și pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.

În urma abaterilor la regimul rutier constatate, au fost aplicate 27 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 15.000 de lei, totodată fiind reținute 9 permise de conducere.

Dintre sancțiunile aplicate, opt au fost pentru depășirea limitei de viteză de pe sectorul de drum pe care a fost constatată abaterea și una pentru conducere sub influența alcoolului, în toate situațiile fiind aplicată măsura complementară a reținerii permisului de conducere, în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru perioadă de 90 de zile.

De asemenea, au fost constatate trei infracțiuni la regimul rutier, polițiștii depistând doi bărbați care au condus vehicule sub influența alcoolului, unul dintre aceștia fără a poseda permis de conducere pentru categoria din care face parte vehiculul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *