Ziarul care ține cu românul

Ședința Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru problemele persoanelor vârstnice

Birourile electorale de circumscripţie din județul Sibiu pentru alegerile locale

În data de, 26.01.2024 a avut loc Ședința Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice Sibiu, prezidată de domnul subprefect Șebu Sebastian alături de domnul subprefect Florea Gabriel.

La ședință au participat reprezentanți ai instituțiilor publice locale și reprezentanți ai asociațiilor și organizațiilor pensionarilor din Sibiu.

Pe ordinea de zi a figurat prezentarea Asociației Cultul Eroilor ”Regina Maria”-Filiala Sibiu prin domnul președinte, colonel (rz) Petru Bejenaru.

Prima ședință a Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice Sibiu din anul acesta a debutat cu păstrarea unui moment de reculegere în memoria eroilor și martirilor neamului.

În prima parte a ședinței domnul colonel (rz) Bejenaru a prezentat principalele activități desfășurate de Filiala Sibiu a Asociației Cultul Eroilor ”Regina Maria” printre care se numără:

  • Aniversarea a 20 de ani de la înființarea Asociației Cultul Eroilor ”Regina Maria” Filiala Sibiu, moment marcat prin tipărirea primei ediții a Revistei ”Sibiul Eroic”;
  • Colaborarea cu cadrele didactice din școli și desfășurarea de itinerarii de vizitare a monumentelor istorice cu elevii în cadrul programului ” Școala Altfel”;
  • Activități ample de identificare, restaurare și protejare a edificiilor comemorative ale eroilor;
  • Înființarea de subfiliale în municipiul Mediaș și localitățile Cisnădie, Avrig.

De asemenea a fost prezentat și Planul de activități propuse a fi executate anul acesta printre care se află:

  • Executarea unor embleme de onoare pentru marcarea imobilelelor famiililor în cadrul cărora s-au aflat eroi martiri;
  • Identificarea și protejarea unor noi monumente și edificii de mare valoare din patrimoniul național existent la nivelul județului Sibiu;
  • Menținerea unei colaborări cu instituțiile de învățământ pe de o parte, pentru a împărtăși elevilor teme legate de istoria neamului și cultul eroilor, și cu instituțiile abilitate a proteja și efectua lucrări de amenajare și întreținere a monumentelor, pe de altă parte.

La finalul ședinței domnul colonel (rz) Petru Bejenaru și-a exprimat recunoștința pentru sprijinul primit până în acest moment din partea Instituției Prefectului-județul Sibiu și ne-a asigurat că va continua în același mod dedicat, activitatea sa privind păstrarea moștenirii neamului și cultivarea sentimentelor de prețuire a memoriei acestora.

NU UITA!

Esti martorul unui eveniment sau ai informaţii care ar putea deveni o ştire?

Trimite-ne un mesaj la numărul 0742.566.653, WhatsApp, Signal sau Telegram

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Reclame: https://ziuaonline.com/reclame/

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE

FOTO CU CARACTER INFORMATIV

SURSA FOTO: ARHIVĂ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *