Ziarul care ține cu românul

Șeful D.G.I.T.L. Sector 6 reținut de DNA pentru luare de mită

Inspector-şef adjunct al ITM Bihor acuzat de luare de mită

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 23 noiembrie 2023, a inculpatului

ADAM GEORGE MARIUS, șef Serviciu managementul documentelor și comunicare instituțională în cadrul Direcției Generale de Impozite și Taxe Locale (D.G.I.T.L.) Sector 6, pentru săvârșirea infracțiunilor de:

– luare de mită, în formă continuată,

– folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în formă continuată,

– favorizarea făptuitorului.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada 16.10. – 23.11.2023, inculpatul  Adam George Marius, în calitatea menționată mai sus, a pretins și primit de la o persoană (martor în cauză),  în mai multe rânduri, sumele de 2.800 de lei și 4.500 de euro pentru a pune la dispoziția acesteia mai multe documente emise de Direcția Națională Anticorupție prin care se solicitau informații de la D.G.I.T.L. Sector 6 în trei dosare de urmărire penală ce aveau ca obiect fraude cu imobile. În același context, inculpatul urma să-i furnizeze martorului și documente ce vizau 37 de imobile cu situație juridică incertă ori contribuabili care și-au stabilit domiciliul în străinătate, în scopul de a identifica succesiunile vacante și a-i facilita acestuia din urmă obținerea dreptului de proprietate asupra lor.

În data de 23.11.2023, inculpatul  Adam George Marius a primit suma de 4.500 euro menționată mai sus, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Anterior, în perioada septembrie–noiembrie 2022, inculpatul Adam George Marius, în aceeași calitate, după ce a intrat în posesia unor documente emise de Direcția Națională Anticorupție într-un alt dosar penal, a adus la cunoștința martorului despre existența cercetărilor penale în curs, desfășurate cu privire la angajații unui birou notarial și la apropiații acestora și a remis acestuia documentele respective.

Inculpatului Adam George Marius i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

Contactați-ne cu încredere

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? –  Trimite-ne un mesaj la numărul de telefon 0742.566.653, (WhatsApp, Signal sau Telegram)

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *