Ziarul care ține cu românul

Taberele de schi adaptate persoanelor cu dizabilități continuă pe pârtia de la Cheile Grădiștei

Între 23 și 26 ianuarie va avea loc, pe pârtia de la Cheile Grădiștei (jud. Brașov), cea de-a doua tabără de schi dedicată persoanelor cu dizabilități din sezonul 2023-2024. Tabăra este organizată de Caiac SMile, în parteneriat cu Cheile Grădiștei. Echipa asociației sătmărene va fi prezentă în fiecare dintre aceste zile pe pârtie, între orele 12:00 și 16:00, și va schia alături de persoanele cu dizabilități.

Toate persoanele cu diferite tipuri de dizabilități, indiferent de natura lor, și care doresc să participe la activități, fie că au mai schiat sau vor fi la prima experiență de acest fel, sunt invitate să se înscrie prin completarea acestui formular de pe site: https://forms.gle/WiSrTwZ5vccBwhdUA.

Declarația președintelui asociației Caiac SMile, Ionuț Stancovici

Noi vom coborî cu prietenii noștri speciali de câte ori este nevoie. Sperăm ca și anul acesta să avem cel puțin la fel de mulți prieteni ca anul trecut. Îi invităm pe toți să se înscrie la noi pe site și să nu aibă niciun fel de teamă, pentru că vom fi alături de ei tot timpul”, a declarat Ionuț Stancovici, președintele asociației Caiac SMile.

Ana Maria Brânză, multiplă campioană mondială, europeană și olimpică și consilier al președintelui Comitetului Olimpic și Sportiv Român va fi prezentă pe pârtia de la Cheile Grădiștei.

Ana Maria Brânză va fi prezentă pe pârtie în toate zilele în care Caiac SMile va fi la Cheile Grădiștei și va schia alături de persoanele cu dizabilități înscrise în tabăra adaptată, dar și alături de ceilalți tineri speciali care doresc să se bucure de zăpadă.

De altfel, sportiva română a mai participat și în trecut la activitățile organizate de Caiac SMile și s-a implicat în susținerea persoanelor cu dizabilități sau a celor provenite din medii defavorizate care au participat la activitățile sportive organizate de asociația din Satu Mare, atât iarna, cât și vara.

Elevator pentru cei care nu pot părăsi locuința

Noutatea acestei ediții este că asociația sătmăreană poate oferi, la cerere, asistență la domiciliu pentru persoanele cu dizabilități care locuiesc în imobile neadaptate sau parțial adaptate. Astfel, voluntarii Caiac SMile vor veni cu un elevator special, îi vor coborî și urca pe cei aflați în dificultate și îi pot ajuta inclusiv cu găsirea unui mijloc de transport pentru a ajunge pe pârtie. Cei care doresc ajutor, sunt rugați să sune la numărul de telefon: 0760 291 669.

În prima tabără de schi desfășurată în acest sezon, cea de la Buscat din județul Cluj, câteva zeci de persoane cu dizabilități au schiat alături de antrenorii și voluntarii asociației. Pe pârtia de la Buscat au fost și tineri cu deficiențe de vedere, pentru care a fost amenajat un traseu special, de-a lungul căruia ei au putut aluneca pe schiuri.

Următoarele ”opriri” ale taberei speciale de schi, după Cheile Grădiștei, sunt:

  • 28 – 31 ianuarie, Vatra Dornei, jud. Suceava
  • 31 ianuarie – 2 februarie, Poiana Brașov, jud. Brașov
  • 5 – 9 februarie, Păltiniș, jud. Sibiu
  • 12 – 16 februarie, Cheile Grădiștei, jud. Brașov
  • 19 – 23 februarie, Șureanu, jud. Alba
  • 26 februarie – 1 martie, Păltiniș, jud. Sibiu
  • 4 – 8 martie, Cavnic, jud. Maramureș
  • 11 – 15 martie, Buscat, jud. Cluj
  • 18 – 22 martie, Șureanu, jud, Alba
  • 23 – 30 martie, Snow Fest, Les 2 Alpes

Înscrierile pentru oricare dintre pârtii se fac pe www.caiacsmile.ro*

*Programul poate suferi modificări în funcție de condițiile meteo. Programul actualizat va fi disponibil atât pe site, cât și pe toate canalele de comunicare online ale asociației, Facebook și Instagram.

Peste 1.000 de persoane cu dizabilități au schiat în sezonul trecut în cadrul taberelor organizate de Caiac SMile. Ele s-au bucurat de sport cu ajutorul monoschiului, pe pârtiile accesibilizate anterior în cadrul programului ”Și oamenii cu dizabilități își doresc să schieze”, derulat în sezonul 2021-2022.

NU UITA!

Esti martorul unui eveniment sau ai informaţii care ar putea deveni o ştire?

Trimite-ne un mesaj la numărul 0742.566.653, WhatsApp, Signal sau Telegram

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Reclame: https://ziuaonline.com/reclame/

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *