Ziarul care ține cu românul

Testare gratuită Babeş Papanicolaou şi HPV la marii angajatori din judeţul Sibiu

Caravana mobilă pentru screeningul cancerului de col uterin va fi prezentă în data de 26 septembrie 2023, în intervalul orar 10.00-16.00, în judeţul Sibiu, la sediul companiei EUROCONF SA, Bld. Victoriei, nr. 42, Sibiu.

În cadrul acestei acţiuni, femeile cu vârsta între 24 şi 64 de ani vor beneficia de consult de specialitate şi le vor fi recoltate probe pentru testare gratuită Babeş Papanicolau şi HPV, în vederea depistării leziunilor precursorii ale cancerului de col uterin.

Pentru a facilita accesul femeilor din grupul ţintă la servicii medicale de screening, echipa noastră medicală se deplasează cu caravana mobilă la locul de muncă al acestora. Prin urmare, invităm toate femeile să vină la testarea gratuită pentru screeningul cancerului de col uterin, să profite de această oportunitate, plecând de la principiul că este mult mai uşor să prevenim o problemă de sănătate decât s-o tratăm.

Un test de 5 minute, pentru 5 ani de linişte

Angajatorii din regiunea Centru (Alba, Mureş, Sibiu, Braşov, Harghita şi Covasna) pot să le ofere angajatelor un cadou, în semn de respect și apreciere, oferindu-le un dar al sănătăţii, având grijă de sănătatea lor prin testare GRATUITĂ Babeş-Papanicolaou (24-29 de ani) şi HPV (30-64 de ani). Tot ceea ce trebuie să facă este să contacteze call-center-ul proiectului (0739.727.187) şi să solicite caravana de screening, care se va deplasa la sediul respectivului angajator.

Toate serviciile medicale oferite, respectiv consult de specialitate, testare Babeş Papanicolaou, testare HPV, diagnosticarea precoce a leziunilor displazice ale colului uterin, colposcopie, tratament excizional sau ablativ al leziunilor precanceroase ale colului uterin, suport social şi psihologic, sunt GRATUITE, fiind finanţate în cadrul proiectului.

Spre deosebire de multe alte tipuri de cancer, aproape jumătate din cazurile de cancer de col uterin apar între 35 și 55 de ani, când multe femei sunt implicate activ în cariera lor și în îngrijirea familiilor lor.

Screening-ul salvează vieti, iar cancerul de col uterin este unul dintre formele de cancer care poate fi prevenit si depistat precoce.

În stadii incipiente, cancerul de col uterin NU prezintă simptome. Însă un cancer de col uterin avansat poate cauza sângerări după actul sexual, sângerări între ciclurile menstruale sau scurgeri vaginale anormale.

Activităţile se desfăşoară în cadrul proiectului „Program de prevenție, depistare precoce și tratament precoce al cancerului de col uterin, regiunea Centru” (cod SMIS 138603) derulat de Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș în calitate de beneficiar, în parteneriat cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș.

Contactați-ne cu încredere

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? –  Trimite-ne un mesaj la numărul de telefon 0742.566.653, (WhatsApp, Signal sau Telegram)

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *