Ziarul care ține cu românul

Traficanți de persoane reținuți după ce au ținut în sclavie doua persoane

Traficanți de persoane reținuți după ce au ținut în sclavie doua persoane

La data de 24.08.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Covasna au dispus reținerea a doi inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane în formă continuată.

În fapt, s-a reținut că inculpații cel puțin din anul 2020 și până la data de 24 august 2023, au primit și adăpostit  în locuința lor, două persoane vătămate   în vederea exploatării   prin supunerea la muncă  fizică, ținerea în stare de sclavie   sau alte procedee asemănătoare lipsirii de libertate ori de aservire,   profitând de imposibilitatea acestora de a se apăra  sau de a-și exprima voința ori de starea de vădită vulnerabilitate determinată  de nivelul  scăzut de educție  și de  sănătatea precară fizică și psihică (trafic de persoane) .

Ca urmare a punerii în executare a mandatului de percheziție domiciliară emis de Tribunalul Covasna, s-a constatat că într-o anexă a locuinței inculpaților, se aflau cele două persoane vătămate adăpostite  în condiții  precare de igienă  și   având  probleme evidente de sănătate, de natură fizică și psihică, ceea ce a impus spitalizarea lor în regim de urgență.

În cursul aceleiași percheziții au fost descoperite în locuința inculpaților actele de identitate ale victimelor, suma de 4.000 euro, un telefon mobil și mai multe înscrisuri de interes pentru  cauză.

Contactați-ne cu încredere

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? –  Trimite-ne un mesaj la numărul de telefon 0742.566.653, (WhatsApp, Signal sau Telegram)

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

FOTO CU CARACTER INFORMATIV

SURSA FOTO:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *