Ziarul care ține cu românul

Verificări privind legalitatea operațiunilor cu deșeuri periculoase

În perioada 26.09 – 14.10.2022, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Suceava, împreună cu comisari de la Comisariatul Județean de Mediu Suceava, au desfășurat verificări pe linia legalității operațiunilor cu deșeuri periculoase, la persoane fizice și juridice care comercializează, dețin și utilizează substanțe care diminuează stratul de ozon sau gaze fluorurate cu efect de seră.

Activitățile s-au desfășurat în baza unui plan întocmit la nivel național și au avut ca scop creșterea siguranței cetățeanului și combaterea infracționalității în domeniu.

În cadrul acțiunilor polițiștii au urmărit verificarea legalității, a modului de efectuare a operațiunilor cu astfel de substanțe și deșeuri periculoase, precum și a condițiilor în care agenții economici desfășoară aceste operațiuni.

În cadrul activităților au fost efectuate verificări la 9 persoane fizice și juridice din Suceava, fiind aplicate 2 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 47.000 leipentru încălcarea prev. de  art. 1, alin.1, din HG 856/2002 și pentru încălcarea prev. art. 13, alin. 1 din LG 212/2015, cu măsura complementară de suspendare a activității pănă la punerea în legalitate.

În cadrul acțiunii au  fost întocmite 4 dosare de urmărire penală  pentru comiterea unui număr de 5 infractiuni, respectiv 2 de “neluarea măsurilor de eliminare totală a substanţelor şi preparatelor periculoase care au devenit deşeuri”, 1 de ”poluarea prin evacuarea în atmosferă sau pe sol a unor deșeuri ori substanțe periculoase”, și 2 infracțiuni de ” neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfășurarea activităților de colectare, tratare, transport, valorificare sau eliminare a deșeurilor periculoase ”

De asemenea a fost indisponibilizată cantitatea de cca. 14200 litri ulei uzat și cca. 100.000 kg deșeuri feroase și anvelope uzate.

NU UITA!

Esti martorul unui eveniment sau ai informaţii care ar putea deveni o ştire?

Trimite-ne un mesaj la numărul 0742.566.653, WhatsApp, Signal sau Telegram

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Reclame: https://ziuaonline.com/reclame/

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE

SURSA FOTO:GOOGLE 1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *