Ziarul care ține cu românul

VIDEO/La mulți ani Poliția Română

An de an, la data de 25 martie, este celebrată  Ziua Poliţiei Române. Alegerea acestei date este legată de simbolul creştin al Bunei Vestiri aflat pe primul steag al Marii Agii, simbol ce a fost preluat şi pe actualul drapel al Poliţiei Române.

Prin devotament şi profesionalism, poliţiştii își îndeplinesc cu onoare fiecare misiune, aplică legea cu integritate și îşi iubesc, înainte de orice, profesia, dedicându-i timp nesfârşit.

Poliţiştii, sunt acei oameni care au curajul să-şi pună oricând vieţile în pericol pentru a-şi proteja semenii.

În această zi festivă, cu prilejul aniversării a 202 ani de la înființarea instituției, Inspectoratul de Poliție Județean Alba a organizat activități deschise publicului, care s-au desfășurat în zona Pieței Cetății din municipiul Alba Iulia.

Polițiști de la rutieră, ordine publică, criminalistic, siguranță școlară, prevenire și cei ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale au prezentat mijloacele de intervenție și dotările autospecialelor, au interacționat cu sute de vizitatori și au primit mesajele de „La mulți ani”, din partea acestora.

Atelierul intitulat „Criminalist pentru o zi”

Și în acest an, atelierul intitulat „Criminalist pentru o zi” s-a bucurat de un mare succes, iar copiii au fost bucuroși că au putut pune în practică, împreună cu polițiștii, tehnici de investigare criminalistică. Pentru efortul lor au fost recompensați cu legitimații de criminalist.
Nu au lipsit câinii polițiști, care au polarizat atenția tuturor vizitatorilor și și-au demonstrat abilitățile în a acorda sprijin polițiștilor.

Laboratorul de educație rutieră a fost un alt punct de atracție pentru cei mici. Regulile de circulație au fost însușite cu bucurie, iar dotările laboratorului au fost prezentate pe îndelete.

La standul polițiștilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale, polițiștii acestei structuri au prezentat mijloacele din dotare, au explicat tehnicile de autoapărare și i-au provocat pe unii dintre vizitatori să poarte vesta antiglonț și casca de protecție.

Ședința festivă a avut loc la Muzeul Principia din Alba Iulia, prilej cu care, în prezența invitaților, a fost evocat momentul aniversar, au fost prezentați polițiștii avansați în gradul profesional următor și au fost acordate diplome și distincții polițiștilor care au dat dovadă de curaj deosebit sau au contribuit la salvarea de vieți omenești.

Cu acest prilej, la invitația Inspectoratului de Poliție Județean Alba, fanfara Județului Alba a susținut un recital.

NU UITA!

Esti martorul unui eveniment sau ai informaţii care ar putea deveni o ştire?

Trimite-ne un mesaj la numărul 0742.566.653, WhatsApp, Signal sau Telegram

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Reclame: https://ziuaonline.com/reclame/

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE

FOTO DE LA FATA LOCULUI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *