Ziarul care ține cu românul

Viitorul digital al României, oportunități pentru tineri

Transilvania Digital Innovation Hub organizează evenimentul Tranziția verde și digitală: priorități pentru viitorul digital al României. Din Europa în regiune, prin Transilvania Digital Innovation Hub. Un plan pentru tinerii talentați din regiune”, care va avea loc în 25 februarie,sub umbrela Zilelor Industriei din Uniunea Europeană 2022 (EU Industry Days 2022).

Printre participanți se numără mai mulți specialiști din diferite domenii, români și străini, care au legătură cu tehnologia. Aceștia își vor expune opiniile și experiența profesională, cele care privesc și au tangență cu viitorul digital al României, după care vor intra în dialog cu participanții la eveniment. Pe lista speakerilor se află:

  • Ulla Engelmann,Director Rețele și Guvernare, Comisia Europeană
  • Bianca Muntean, Transilvania Digital Innovation HUB, coordonator
  • Ciprian Morcan, Cluster Mobilier Transilvan, manager
  • Prof. Felix Arion, AgroTransilvania Cluster, manager
  • Assoc. Prof. Sergiu-Dan Stan, PhD Ing. Departamentul de Mecatronică și Dinamica Mașinilor, Universitatea Tehnică Cluj-Napoca
  • Conf. dr. Simona Motogna, Facultatea de Matematică și Informatică, Universitatea Babeș-Bolyai
  • Ovidiu Cîmpean, Reprezentant al autorităților publice locale
  • Prof. Răzvan Cherecheș, Director Departamentul de Sănătate Publică, FSPAC, Universitatea Babeș-Bolyai
  • Prof. Alexandru Roja, Șef Departamentului de Inovare și Transformare Digitală, Transilvania IT Cluster
  • Andra Tănase, manager de proiect, Transilvania It Cluster

Publicul țintă din acest an sunt tinerii, mai exact felul în care tânăra generație poate modela viitorul industriei din Cluj-Napoca și din întreaga regiune.

Ne propunem să le prezentăm tinerilor perspectivele și oportunitățile pe care le au la îndemână, aici, în România, în cazul în care vor să acceseze diverse programe antreprenoriale și nu numai, disponibile în ecosistem.

Evenimentul este public și se va desfășura exclusiv în format online, pe platforma ZOOM, dar necesită înregistrare prealabilă. Puteți să vă înscrieți urmând acest link:

Seria de evenimente “Zilele industriei din UE” este inițiativa anuală emblematică a Europei, care aduce la un loc lideri din domeniu și pune în discuție provocările și oportunitățile comune din industrie. Acesta încearcă să găsească răspunsuri, care privesc țările membre UE, în ceea privește progresul tranziției verzi și digitale.

Ediția din acest an va stimula discuțiile între ecosistemele industriale cu privire la tranziția lor verde și digitală, în sprijinul consolidării rezilienței companiilor din UE (inclusiv a IMM-urilor). De asemenea, se vor purta discuții despre modul în care tânăra generație poate modela viitorul industriei din UE, în conformitate cu propunerea Comisiei de a face din anul 2022 „Anul european al tineretului”.

Transilvania Digital Innovation Hub este primul Centru de Inovare Digitală din țară, recunoscut drept „operațional” de Comisia Europeană. Transilvania DIH acționează în regiunea de Nord-Vest a României. Cu o istorie de aproape cinci ani, acesta a reușit să aducă sub aceeași umbrelă un parteneriat compus din clustere care reprezintă diferite industrii, 3 mari universități, un institut de cercetare și alte organizații suport. Transilvania DIH își propune să continue eforturile pe plan regional și național, prin capacitățile și competențele de care dispune, pentru atragerea de finanțări în vederea digitalizării IMM-urilor si autoritatilor publice locale.

NU UITA!

Esti martorul unui eveniment sau ai informaţii care ar putea deveni o ştire?

Trimite-ne un mesaj la numărul 0742.566.653, WhatsApp, Signal sau Telegram

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:https://ziuaonline.com/reclame/embed/#?secret=mSCLm35Gxi

Reclame: https://ziuaonline.com/reclame/

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *